Ηλίας Γκιώνης: «Βόμβες» από τον ακτιβιστή – Ο Κύπριος της μαφίας, το κεφάλι του κυκλώματος και οι απειλές

Στην τηλεοπτική εκπομπή της Κύπρου “Μεσημέρι και Κάτι” μίλησε ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, ο οποίος αποκάλυψε σειρά εγκληματικών ενεργειών που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα με τελευταία αυτή του βιασμού της 24χρονης σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και στην εμπλοκή Κύπριου στην εν λόγω υπόθεση, τονίζοντας ότι εντός της ημέρας θα αποστείλει μέσω επιστολής όλα όσα έχει ενώπιόν του.

Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Γκιώνης έκανε λόγο για εμπλοκή της Κύπρου μέσω Κυπρίων, οι οποίοι έχουν διασυνδέσεις. «Υπάρχει άμεση σύνδεση με την Κύπρο. Η βάση του κυκλώματος στην Αθήνα έχει συχνή μετακίνηση σε Κύπρο και αντίστροφα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει ένα όνομα στην Κύπρο που είναι γνωστής οικογένειας και κρατάει αρκετές γενιές. Το άτομο αυτό ασχολείται με τη μαφία στην περιοχή. Από ναρκωτικά μέχρι εμπόρια ανθρώπων που υπόσχεται βίζες σε άτομα. Μίλησα με ανθρώπους του κοινοβουλίου της Κύπρου. Σήμερα μάλιστα πρόκειται να στείλω μια επιστολή με όλα τα στοιχεία επίσημα στις Αρχές για να αρχίσει η έρευνα», προσέθεσε περαιτέρω.

Όπως εξήγησε, η έρευνά του γίνεται μέσα από ένα απλό κινητό και αυτό που έχει στην κατοχή του είναι ονόματα και συμβάντα. «Είμαι περήφανος που βοήθησα έστω και λίγο».

Αναφορικά με την Κύπρο, ο Ηλίας Γκιώνης είπε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει πάρα πολλά. «Στην Κύπρο υπάρχει ένα πιο απλό σύστημα που καταλήγει στο κύκλωμα μαστροπείας και περιλαμβάνει τον τζόγο, τα παράνομα στημένα παιχνίδια και όλο αυτό που επικρατεί στην Κύπρο», τόνισε. Επίσης ανέφερε ότι τα πλοκάμια των κυκλωμάτων αυτών εξαπλώνονται και σε άλλες χώρες, δείχνοντας ουσιαστικά ένα διεθνές κύκλωμα. «Οι πηγές λένε ότι το κεφάλι του κυκλώματος είναι στην Ελλάδα», σημείωσε καταληκτικά.

Επίσης, ο Ηλίας Γκιώνης είπε πως είναι πρόθυμος να ταξιδέψει και στην Κύπρο και τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να καταθέσει και να βοηθήσει στις έρευνες.

Όσο για το αν δέχεται απειλές ή νιώθει ότι κινδυνεύει είπε: «Νιώθω ότι κινδυνεύω πάντα αλλά είμαι αρκετά ψύχραιμος… Προφανώς και δέχομαι απειλές για τη ζωή μου αλλά έχω παλέψει πάρα πολύ για να μπορώ να μιλάω και να κυκλοφορώ ελεύθερα σαν ομοφυλόφιλος πολίτης και αυτό το δικαίωμα δε θα μου το στερήσει κανείς. Αν είναι να πεθάνω όπως μου γράφουν, και να έχω βοηθήσει σε τέτοια υπόθεση ας πεθάνω. Το λέω και το εννοώ πραγματικά. Εμένα πέρα από τον εαυτό μου δε με προσέχει κανείς άλλος, ούτε οι Αρχές ούτε κανείς».

Read More

And More