Ηλίας Ψινάκης: Υποδέχτηκε τις πρώτες οικογένειες προσφύγων – “Δεν επιτρέπω να γίνει ο Μαραθώνας σαν την Κω”

Με μία φωτογραφία στον λογαριασμό του στο instagram έκανε γνωστό ο Ηλίας Ψινάκης ότι ο Δήμος Μαραθώνα θα φιλοξενήσει κάποιους από τους πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα μας. Θα μείνουν στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του Αγίου Ανδρέα κάποιες από τις πολύτεκνες οικογένειες. Μικρά παιδιά με τους γονείς τους που ταλαιπωρήθηκαν μέχρι να φτάσουν στην Ελλάδα και θα έχουν ένα ζεστό μέρος για να φιλοξενηθούν. Σε κάποιες περιπτώσεις τα παιδιά έχουν χάσει έναν από τους δύο γονείς τους.

“Μόλις τελειώσαμε με τα παιδιά τις εργασίες και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε 20 οικογένειες προσφύγων με τα παιδάκια τους για να τους παράσχουμε μια αξιοπρεπή φιλοξενία και να απαλείνουμε τις τραυματικές τους εμπειρίες”, έγραψε ο Δήμαρχος Μαραθώνα στη λεζάντα της παρακάτω φωτογραφίας.

Ο Ηλίας Ψινάκης υποδέχτηκε σήμερα τις πρώτες οικογένειες στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης και μίλησε στην Tatiana Live για την πρωτοβουλία αυτή. “Δεν επιτρέπω να γίνει ο Μαραθώνας σαν την Κω”, είπε ανάμεσα σε άλλα.

“Υπάρχει χρονικό περιθώριο της παραμονής των προσφύγων στις κατασκηνώσεις μέχρι τις αρχές καλοκαιριού”, εξήγησε ο Δήμαρχος.

Read More

And More