Ηλιόλουστο καιρό με μελτέμια στο Αιγαίο όλο το Σαββατοκύριακο!

Στα βόρεια τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Kαταιγίδες το απόγευμα και στα υπόλοιπα κυρίως στα ορεινά. Βόρειοι άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ στο

Για σήμερα Σάββατο
Τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια αναμένονται τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι 7 μποφόρ στο Αιγαίο.
Αναλυτικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά παρουσιάζονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην κεντρική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τις μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες και στα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας. Βελτίωση θα σημειωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και κατά διαστήματα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Πελοποννήσου. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στις βορειότερες περιοχές με πρόσκαιρες βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα υπόλοιπα τμήματα και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη έως 34.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός παρουσιάζεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή
Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα στα ορεινά της Μακεδονίας για πρόσκαιρους όμβρους. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.
Την Δευτέρα
Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Read More

And More