Ιωάννα Ασημακοπούλου: «Έχω κάνει ψυχανάλυση, μαθαίνεις να αγαπάς τα κομμάτια σου»

H Ιωάννα Ασημακοπούλου το μεσημέρι της Τετάρτης 16/3 βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Κυψέλη.

Η  γνωστή ηθοποιός, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη ψυχανάλυση, αποκαλύπτοντας πως και η ίδια έχει κάνει αλλά και ότι της αρέσει να μελετάει τη φύση του ανθρώπου. Επίσης, μιλά και για τη σχέση μεταξύ της τέχνης και της ψυχοθεραπείας.

«Έχω κάνει ψυχανάλυση και με ενδιαφέρει πάρα πολύ, διαβάζω, μελετάω πάρα πολύ τη φύση του ανθρώπου μέσα από αυτό. Δεν ανακαλύπτω πράγματα μόνο για τον εαυτό μου, ανακαλύπτω πολλές πράξεις για το πως αντιδρούμε και λειτουργούμε ως άνθρωποι αλλά και την αιτιολόγηση. Και στη δική μας τη δουλειά πρέπει να αναλύουμε συνέχεια ανθρώπους να παρατηρούμε, είναι βασικό μέρος της δουλειάς» είπε αρχικά η Ιωάννα Ασημακοπούλου. 

«Μέσα από την τέχνη που και αυτή λειτουργεί πάρα πολύ θεραπευτικά, νομίζω ότι μαθαίνεις να αγαπάς τα κομμάτια σου. Είναι πολύ όμορφο αυτό, γιατί είσαι ένας συγκεκριμένος άνθρωπος, έτσι έχεις μεγαλώσει και το πιο όμορφο πράγμα είναι να μάθεις να αγαπάς αυτό που είσαι. Νομίζω ότι αυτό σε μαθαίνουν και οι δύο οι διαδικασίες», συμπλήρωσε η Ιωάννα Ασημακοπούλου. 

Read More

And More