Ιωάννα Κουταλίδου στο ΤLIFE: “Ντράπηκα που δεν με αναγνώρισαν οι κριτές του Voice” (video)

H Ιωάννα Κουταλίδου, είναι η τραγουδίστρια που είχαμε γνωρίσει το 2004, μέσα από τη συμμετοχή της στο Fame Story. Τα τελευταία χρόνια, απείχε από τις πίστες και η ζωή της είχε πάρει έναν διαφορετικό δρόμο. Αφού τελείωσε τις σπουδές της στην ψυχολογία, γνώρισε τον σύντροφο της, με τον οποίο απέκτησε μία κόρη και πλέον ζει μόνιμα στην Ρόδο. 

Την Κυριακή το βράδυ, η Ιωάννα, θέλοντας να διεκδικήσει μία δεύτερη ευκαιρία στον καλλιτεχνικό χώρο, ανέβηκε στην σκηνή του “Voice” και ερμήνευσε το τραγούδι ”Χαμένη Κυριακή” Ωστόσο, η εμφάνιση της δεν ενθουσίασε τους κριτές, με αποτέλεσμα να μη γυρίσει κανένας την καρέκλα του. Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση τόσο στο κοινό, όσο και στην ίδια είναι ότι κανένας από τους coaches δεν την αναγνώρισε. Το γεγονός αυτό, όπως ήταν φυσικό, δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο από τους χρήστες του twitter!

Το TLIFE επικοινώνησε με την Ιωάννα Κουταλίδου, η οποία μας μίλησε για την εμπειρία της στο talent show: 

“Αυτό έχει γίνει μεγαλύτερο θέμα από το ότι πήγα στο “Voice!”. Δεν με πείραξε καθόλου που δε γύρισε κανένας. Μπήκα σε μία διαδικασία και πήγα, με το ρίσκο να μη γυρίσει κανείς. Πήγα σε ένα παιχνίδι που δεν ήθελα να φανεί ποια είμαι, ακριβώς γιατί ήθελα να είναι αντικειμενικό το κριτήριο και να μην έχει καμία σχέση με ό,τι προηγούμενο έχω κάνει στο τραγούδι. Μου άρεσε πάρα πολύ σαν εμπειρία, αν γυρνούσα το χρόνο πίσω, πάλι θα πήγαινα, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα. Ήθελα να τραγουδήσω για τον κόσμο και για μένα.

Αυτό ήταν το σκεπτικό με το οποίο πήγα, πραγματικά! Από τη στιγμή που δε γύρισε κανείς, αυτό το θεώρησα λογικό, από ένα σημείο και μετά, γιατί είναι της στιγμής, είναι και γούστα, είναι συγκεκριμένα τραγούδια, είναι ίσως ότι δεν μπορούν να βάλουν και πολλούς λαϊκούς τραγουδιστές . Πριν, είχαν περάσει ήδη μια άλλη κοπέλα με βαριά λαϊκή φωνή, οπότε εντάξει, το περίμενα αυτό, να μη γυρίσουν”.

Η Ιωάννα περιέγραψε τα συναισθήματά της όταν τελείωσε το διαγωνιστικό μέρος και οι κριτές γύρισαν τις καρέκλες τους, για να της μιλήσουν και κανένας τους δεν την αναγνώρισε: 

“Όταν γύρισαν, αυτό δηλαδή που σχολιάζει ο κόσμος, είναι και το δικό μου κριτήριο, γιατί κι εγώ μέσα στον κόσμο είμαι. Δηλαδή, γυρνάω και με ρωτάνε το όνομα μου, λέω Ιωάννα, δεν λέω το επίθετο και δεν μου λέει κανείς «κάτι μας θυμίζεις», έστω. Αυτό ήταν τόσο περίεργο, δηλαδή, εκείνη την ώρα ντράπηκα. Εκείνη την ώρα μόνο, δηλαδή το «ποια είσαι; Ξαναπες μας το όνομα σου» ρωτάει η κυρία Παπαρίζου. Τι να ξαναπώ; Ιωάννα, θα ξαναπώ. Δεν θα σας πω εγώ ότι είμαι η Κουταλιδου κι ότι θα έπρεπε να με ξέρετε. Γιατί όταν έχεις κάνει ένα πράγμα στη δουλειά σου, ένα, δεν σου λέω 100 ούτε 1000 και πιστεύεις στον εαυτό σου, δεν μπαίνεις σ’ αυτή τη διαδικασία.

Πήγα να διαγωνιστώ σαν Ιωάννα. Να γυρίσουν οι καρέκλες και να μπω σε ένα talent show, οπότε από τη στιγμή που δεν με αναγνώρισαν, θεώρησα τελείως γελοίο να πω για τον εαυτό μου: «Είμαι η Ιωάννα Κουταλιδου από το fame story και δεν με θυμάστε»! Δηλαδή, το θεώρησα αστείο να το πω. Μεγάλη γυναίκα είμαι, έχω μια προσωπικότητα και δεν θα το καταδεχόμουν αυτό, να το πω μόνη μου. Δεν νιώθω εγώ κάτι, ότι θα πρέπει να είμαι είδωλο, ή ότι θα έπρεπε αυτοί οι τέσσερις καλλιτέχνες, με λαμπρή καριέρα, να με ξέρουν, ντε και καλά, σαν τραγουδίστρια. Αλλά η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκε πάρα πολύ περίεργο που δεν μου είπαν καν «κάτι μας θυμίζεις», κάτι. Ακόμη και σαν παραγωγή να το σκεφτείς, που ξέρω πέντε πράγματα από την τηλεόραση και είμαι σε reality, εκείνη την ώρα, που δεν με αναγνώρισαν, ίσως έπρεπε να τους το πουν από το ακουστικό, από πάνω, όταν δεν γύρισαν…

Αφού παίχτηκε δίκαια το παιχνίδι, όπως έπρεπε, εκείνη την ώρα έπρεπε να το πουν, θεωρώ. Δηλαδή έγινε πολύ μεγάλο θέμα χωρίς λόγο, ενώ με μία φράση του τύπου “κάτι μας θυμίζεις”-“Ναι είμαι η τάδε από εκεί», αλλά κι εγώ δεν μπορώ να βγω να πω «γεια σας, είμαι Ιωάννα Κουταλίδου και δεν με ξέρετε; Θα έπρεπε». Υπάρχει και περίπτωση να μην περίμενε κανείς από το κοντρόλ ότι δεν θα το πει κάποιος από τους κριτές. Υπάρχει και περίπτωση να μη με αναγνώρισαν όντως… Υπάρχει και περίπτωση να τους θύμισα κάτι, αλλά να μην πίστεψαν ότι μπορεί να ξαναπήγαινα στο ‘’Voice’’, μετά από τέτοια επιτυχία που είχε τότε το Fame Story, όχι εγώ σαν Ιωάννα, το παιχνίδι. Δεν μπορώ να ξέρω τι συνέβη, αλλά η αλήθεια είναι ότι βρέθηκα σε δύσκολη θέση, εγώ αυτό έχω να πω”!

Άκουσε όσα είπε η Ιωάννα Κουταλίδου στο TLIFE!

Η Ιωάννα θέλει να επιστρέψει στο χώρο του τραγουδιού, αφού, όπως παραδέχεται, της έχει λείψει πολύ. Είναι σε μία φάση που οι συνθήκες της το επιτρέπουν, οπότε δεν θα σταματήσει την προσπάθεια… 

Read More

And More