Ιωάννα Σιαμπάνη: Οι φωτογραφίες μέσα από το μαιευτήριο και ο πρώτος μήνας με το μωρό στο σπίτι

Τις τελευταίες ημέρες, η ζωή της Ιωάννας Σιαμπάνη έχει αλλάξει ριζικά, το ίδιο και του συζύγου της Τζίμη Σταθοκωστόπουλου.

Η ριζική αυτή αλλαγή στη ζωή του ζευγαριού οφείλεται στον γιο τους που ήρθε στη ζωή στις αρχές του Οκτωβρίου. Η Ιωάννα Σιαμπάνη που όλη την περίοδο της κύησης μοιραζόταν με τους διαδικτυακούς της φίλους λεπτομέρειες για το πως βιώνει το ταξίδι προς τη μητρότητα, θέλησε μέσα από ένα Q&A που έκανε χθες 3/11 στο προφίλ της στο instagram να μοιραστεί μερικές ακόμη λεπτομέρειες για το πως είναι το πρώτο διάστημα με τον γιο της στο σπίτι.

«Βίωσα μια από τις ομορφότερες εμπειρίες της ζωής μου. Δε θα πω ότι δεν πόνεσα αλλά θα πω ότι κάπως ένιωσα ότι γεννήθηκα για να νιώσω αυτόν τον πόνο» ανέφερε σε ένα από τα story της η Ιωάννα Σιαμπάνη για την εμπειρία του τοκετού.

 

Σε άλλη ανάρτηση, η πρώην παίκτρια του My Style Rocks έκανε λόγο για τους κολοικούς που αντιμετωπίζει ο γιος της -όπως όλα τα μωρά – αλλά και για το γάλα που του δίνει το οποίο όπως λέει είναι αποκλειστικά δικό της.

«Δεν έχουν περάσει οι κολικοί μας αλλά κάπως έχουμε βρει τρόπους για να είναι πιο ήπιες οι κρίσεις αυτές. Το ανθρωπάκι μου τρέφεται μόνο με γάλα από το στήθος μου και όχι με κάποιο του εμπορίου. Εύχομαι να καταφέρω να θηλάζω για αρκετούς μήνες ακόμη. Την ημέρα τρώμε κάθε 2 ώρες περίπου και το βράδυ κάθε 3-4».

Φυσικά, η Ιωάννα Σιαμπάνη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα συναισθήματα μίας νέας μαμάς όταν επιστρέφει στο σπίτι από το μαιευτήριο μαζί με το μωρό της.

«Με τον ερχομό στο σπίτι είναι λογικό να αισθάνεστε αποπροσανατολισμένες, αμήχανες και κυρίως κουρασμένες σωματικά και ψυχολογικά. Η περίοδος αυτή είναι μια προσπάθεια προσαρμογής με το βρέφος και εμείς καλούμαστε να μπούμε σε έναν καινούργιο άγνωστο τρόπο ζωής. 

Χρειάζεται υπομονή και επιμονή από μέρους μας αλλά το πιο σημαντικό, φροντίδα από τους ανθρώπους μας ώστε να αισθανθούμε κι εμείς ασφάλεια για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε ευχάριστα το έργο της μητρότητας. Όσο περίπλοκο κι αν φαντάζει άλλο τόσο μοναδικό είναι. Έχετε πίστη στον εαυτό σας» λέει.

Επιπρόσθετα, η Ιωάννα Σιαμπάνη μίλησε και για τις στιγμές εκείνες που το κλάμα του μωρού της γίνεται υπερβολικό και τους τρόπους που έχει βρει εκείνη για να το ηρεμεί.

«Είναι φορές που το μωρό έχει υπερβολικό και ανεξήγητο κλάμα. Το μόνο που με ενδιαφέρει εκείνη την ώρα είναι να βρω τι είναι αυτό που θα κάνει εκείνον να ηρεμήσει και όχι πως θα αντέξω εγώ το κλάμα του. Συνήθως μια αγκαλιά σε συνδυασμό με λίγο περπάτημα μέσα στο δωμάτιο και λίγο απαλή μουσική τον ηρεμεί. Συχνά ξαπλώνω μαζί του και τον κρατάω πάνω μου γυμνό με την πανούλα του για να αισθανθεί ζεστασιά και ασφάλεια» σημειώνει η Ιωάννα Σιαμπάνη.

Σε άλλες αναρτήσεις της, η Ιωάννα Σιαμπάνη αποκάλυψε τα πρώτα συμπτώματα που είχε, πριν μάθει ότι είναι έγκυος, αλλά και το πώς είναι ο δικός της ύπνος τώρα που το μωρό της είναι ακόμα τόσο μικρό.

Η Ιωάννα Σιαμπάνη βιώνει μία νέα καθημερινότητα, στιγμές της οποίας μοιράζεται με τους followers της στο Instagram.

Read More

And More