Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: Η εμπειρία της στις Ηνωμένες Πολιτείες και η επιστροφή της στην Ελλάδα ως παρουσιάστρια

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: Η εμπειρία της στις Ηνωμένες Πολιτείες και η επιστροφή της στην Ελλάδα ως παρουσιάστρια | tlife.gr

Μετά από απουσία τριών χρόνων στη Νέα Υόρκη και στο Los Angeles, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου βρίσκεται και πάλι στην Αθήνα. Βέβαια, όπως αποκαλύπτει η ίδια η ηθοποιός, η επιστροφή της είναι προσωρινή. Η ταλαντούχα Ιωάννα γύρισε στην Ελλάδα για να παρουσιάσει το νέο reality του Alpha “Bake off Greece” και δηλώνει ενθουσιασμένη για το νέο της επαγγελματικό βήμα πίσω στη πατρίδα της. Η αγαπημένη ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Beaute μιλάει για την εμπειρία της στις Ηνωμένες Πολιτείες και αποκαλύπτει τι την ζόρισε όταν μετακόμισε μόνιμα στην άλλη άκρη του κόσμου.

“Η εμπειρία της ζωής μου στη Νέα Υόρκη για οκτώ μήνες, και μετά η παραμονή μου στο Los Angeles μου έχουν κάνει μεγάλο καλό. Μεγάλωσα. Είναι τόσο έντονη η πολιτισμικότητα και η πολυφωνία, καταγωγή, θρησκείες, αντιλήψεις… Το αγαπημένο μου είναι να ρωτώ για το backround των ανθρώπων που συναντώ. Από που έρχονται, πώς έφτασαν εκεί. Όλες αυτές τις πληροφορίες στην Αθήνα δεν θα μπορούσα να τις αποκτήσω σε πολλά χρόνια, όχι σε οκτώ μήνες που έζησα στη N.Y! Θεατρικές παραστάσεις, τα μουσεία, ο κόσμος που είναι τόσο δραστήριος και κινητοποιημένος, που θέλει να αξιοποιήσει την κάθε μέρα – προφανώς γιατί δεν έχει άλλη επιλογή – σε διατηρούν σε εγρήγορση, ζεις στις εξελίξεις της εποχής. Έχω γνωρίσει πολλούς Έλληνες που δραστηριοποιούνται στον ακαδημαϊκό τομέα, επιστήμονες και βλέπεις ότι η εξέλιξη και οι προοπτικές είναι ασύλληπτες. Αν αξίζεις, αν δουλεύεις πραγματικά σκληρά, μπορεί να σου δώσουν πολύ περισσότερα από όσα έχεις ονειρευτεί”, αποκάλυψε μεταξύ άλλων.

“Στο L.A μένω ήδη δύο χρόνια και θα επιστρέψω. Φεύγοντας από την Ελλάδα δεν έκλεισα τις πόρτες πίσω μου. Η Ελλάδα είναι η χώρα μου, η ελληνική γλώσσα είναι η γλώσσα μου, κι έχει άλλη βαρύτητα η κάθε λέξη της στο πώς ηχεί και δονείται μέσα μου, οπότε είναι χαρά μου να επιστρέφω. Δεν είχα υπολογίσει ότι θα επιστρέψω σε κάτι διαφορετικό, είχα υπολογίσει ότι θα επιστρέψω ως ηθοποιός, αλλά αφού προέκυψε αυτό και μου αρέσει είμαι πολύ χαρούμενη. Στόχος μου είναι να δώσω μια ευκαιρία σ’ αυτό που προσπαθώ να κάνω εκεί – και αν δεν είσαι εκεί δεν μπορείς να έχεις την ευκαιρία”

“Στη ζωή μου υπήρξα πολύ τυχερή σε σχέση με τον χρόνο και δεν είχε χρειαστεί να περιμένω. Μπορεί να ήμουν πολύ αφοσιωμένη και να δούλευα σκυλίσια, όμως δεν είχε χρειαστεί να είμαι σε αναμονή για το τι θα κάνω. Απ’ όταν μπήκα στη σχολή όλα εξελίχθηκαν σ’ ένα ωραίο σερί. Δεν κουράστηκα ποτέ, επίσης σημαντικό, γιατί όταν κάνεις κάτι που αγαπάς, οι αντοχές σου είναι ασύλληπτες”.

“Τι με ζόρισε εκεί; Νομίζω ζορίστηκα ολόκληρη. Είναι σοκ! Για μένα ήταν τεράστιο όνειρο το να βρίσκομαι εκεί, γι’ αυτό και δεν πήγα με συγκεκριμένες απαιτήσεις. Ήμουν προετοιμασμένη για τη δυσκολία και το αβέβαιο του πράγματος. Πολλές φορές, όμως, σοκάρεσαι και με την απόρριψη, το ότι θα πας στις ακροάσεις και δεν θα σου πάρουν…Αν το ζητούμενο μου ήταν η σταθερότητα, προφανώς δεν θα είχα πάει. Δεν ήταν όμως. Έχω μία άρνηση όταν συνειδητοποιώ ότι τα πράγματα στη ζωή μου τείνουν να γίνουν πολύ σταθερά. Νιώθω ότι κινδυνεύω να βουλιάξω”, κατέληξε η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου.

READ more