Ιωάννης Παπαζήσης: Η εξομολόγηση για την Βανέσα Αδαμοπούλου και τον ανταγωνισμό με τη σύντροφό του, Αναστασία Παντούση

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Ιωάννης Παπαζήσης στο περιοδικό Hello, και τον Γιάννη Βίτσα. Μέσα σε όλα, ο ηθοποιός μίλησε για τη σχέση με την πρώην σύζυγό του, Βανέσα Αδαμοπούλου αλλά και για το γεγονός πως δε νιώθει κανενός είδους ανταγωνισμό για τη σύντροφό του Αναστασία Παντούση, με την οποία κάνουν το ίδιο επάγγελμα.

Στο instagram σου, μεταξύ άλλων, υπάρχει ένα post για τη Βανέσα Αδαμοπούλου, για τα γενέθλια της οποίας έγραψες το μήνυμα, «Χρόνια πολλά στην πιο γλυκιά μαμά του κόσμου». Eίναι πολύ ωραίο όταν έχεις κλείσει έναν κύκλο ζωής  με έναν άνθρωπο, να μπορείς μετά να μιλάς για εκείνος με τρυφερότητα.

Περιγράφεις μια κατάσταση την οποία θεωρώ δεδομένη και που δεν έχει να κάνει μόνο με την πρώην σύζυγό μου, αλλά και με όλους τους ανθρώπους της ζωής μου. Δεν υπάρχει άνθρωπος – είτε σύντροφος, είτε φίλος ή συνεργάτης – που να έχω συναντήσει και να μην τον εκτιμώ, να μην τον αγαπώ και να μην τον σέβομαι βαθύτατα.

Δεν είχα ανύπαρκτες συναντήσεις στη ζωή μου. Βρίσκω φως στην πορεία της ζωής, δε μου αρέσει το σκοτάδι, δεν αντέχω τους ανθρώπους με απωθημένα, δε πιστεύω στις φασαρίες και την γκρίνια, τις θεωρώ μικροπρέπεια και εμπόδιο στην εξέλιξη.

Η γενναιοδωρία με την οποία εκφράζεσαι δημόσια για τους ανθρώπους της ζωής σου – είτε πρόκειται για την πρώην σύζυγό σου είτε για τη σύντροφο, είτε τους φίλους σου – δείχνει έναν άνθρωπο που δίνει βασικό χώρο στην αγάπη.

Δεν επιδιώκω να αποδείξω κάτι, με ενδιαφέρουν όλοι οι άνθρωποι που έχουν υπάρξει και υπάρχουν στη ζωή μου, με όποια μορφή και όποια θέση – σύζυγος, σύντροφος, παιδί, γονείς, φίλος, εχθροί. Τους εκτιμώ όλους το ίδιο. Ο πυρήνας της κοσμοθεωρίας μου είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, η ζωή είναι ένα τεράστιο δώρο κι εγώ την αντιμετωπίζω μόνο έτσι. Είμαι ένας περαστικός που ήρθα για να αγαπήσω, να αγαπηθώ και να φύγω.

Μου έκανε εντύπωση μια δήλωσή σου για τη σύντροφό σου, Αναστασία Παντούση, για την οποία είπες ότι είναι καλύτερη ηθοποιός από εσένα. Αυτό είναι κάτι που λίγοι άνθρωποι κάνουν.

Προσωπικά απέχω από τον ανταγωνισμό. Δεν είμαι άνθρωπος που συμβουλεύω τη σύντροφό μου, ούτε πιστεύω στις συμβουλές, τις θεωρώ αστείες. Καθένας έχει τη δική του πορεία και τη δική του γνώση. Ανήκω σε μια γενιά που μεγάλωσε με την αντίληψη ότι οι γονείς μας, οι πρόγονοί μας, ήταν πάντα πιο σοφοί.

Ωστόσο, όταν συμβουλεύεις έναν άνθρωπο, υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος να τον κάνεις σαν εσένα και, άρα υπερεκτιμάς τον εαυτό σου. Εγώ πιστεύω μόνο στην ατομική προσωπικότητα του καθενός.

Read More

And More