Ιουλία Σταυρίδου: Θλίψη στο τελευταίο αντίο της σπουδαίας ενδυματολόγου

Το τελευταίο αντίο στην Ιουλία Σταυρίδου είπαν το μεσημέρι της Δευτέρας συγγενείς, αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες στο νεκροταφείο του Βύρωνα.

Η πολυβραβευμένη σκηνογράφος και ενδυματολόγος πέθανε σε ηλικία 68 ετών βυθίζοντας σε ανείπωτη θλίψη όλους εκείνους που την αγαπούσαν. Η Ιουλία Σταυρίδου έφυγε από τη ζωή ύστερα από σοβαρές επιπλοκές που προκάλεσε στον οργανισμό της ο κορονοϊός.

Ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία φορώντας μάσκες προστασίας για τον κορονοϊό ήταν οι: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Όλγα Δαμάνη, Εύα Νάθενα, Φοίβη Αγγελοπούλου, Γεωργιάννα Νταλάρα, Δημήτρης Παπάζογλου.

Εύα Νάθενα

Αλεξάνδρα Αϊδίνη

Φοίβη Αγγελοπούλου

Αλεξάνδρα Αϊδίνη-Φοίβη Αγγελοπούλου

Όλγα Δαμάνη

Η Ιουλίου Σταυρίδου γεννήθηκε στις Σέρρες. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών και στο Conservatoire du Theatre του Παρισιού. Ξεκίνησε να δουλεύει στο σινεμά σε ταινίες όπως το “Χάππυ Νταίη” του Παντελή Βούλγαρη και το “Δι’ Ασήμαντον Αφορμήν” του Τάσου Ψαρρά, που αποτέλεσαν την αρχή μιας σπουδαίας καριέρας με πολλές συνεργασίες με τους παραπάνω σκηνοθέτες, αλλά και με άλλους δημιουργούς όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Λάκης Παπαστάθης, η Κατερίνα Ευαγγελάκου, ο Γιάννης Οικονομίδης, ο Κώστας Γαβράς και πολλοί άλλοι.

Φωτογραφίες: NDP

 

Read More

And More