Ισμήνη Νταφοπούλου: Από το Παιδαγωγικό στις πασαρέλες κι από εκεί στις πρώτες θέσεις του Instagram

Από την Καρδίτσα μέχρι το Παιδαγωγικό, τις πασαρέλες και από εκεί σε μια από τις πρώτες θέσεις στο Instagram, η Ισμήνη Νταφοπούλου διένυσε κάποια χιλιόμετρα επιτυχίας και αποφάσεων, που υποδηλώνουν ψυχραιμία και ωριμότητα. Πιθανόν απόρροια μιας πολύ παραδοσιακής και δεμένης ελληνικής οικογένειας, στην οποία μεγάλωσε. Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με το modeling, διατηρεί το δικό της blog, Ismini Out And About, όπου μοιράζεται με τις αναγνώστριες μυστικά ομορφιάς, εμπειρίες, κοριτσίστικα -και όχι μόνο- θέματα. «Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί είναι κάτι εξαιρετικά διαδραστικό, μου δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάζω συνεχώς καινούρια πράγματα και να εξελίσσομαι προσωπικά και στη δουλειά μου, ανάλογα με τις ανάγκες της εποχής και της μόδας», λέει στο περιοδικό Glow και την Σοφία Ταλαντίνου και συνεχίζει μιλώντας για ολόκληρη τη ζωή της.

Η καταγωγή μου είναι  από την Καρδίτσα. Μεγάλωσα εκεί -είχα την τύχη να είμαι μέλος μιας παραδοσιακής, ελληνικής οικογένειας- κι έφυγα όταν ήρθε ο καιρός να σπουδάσω.

Δεν ξεχνάω ποτέ τους παιδικούς μου φίλους και τις στιγμές μας. Eπίσης, κάποιο ατύχημα που είχα γύρω στα 5. Θυμάμαι τον αδερφό μου να κλαίει και να φωνάζει «Γιατί να μην το πάθω εγώ αυτό και να το πάθει η Ισμήνη!» Ήταν η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα πως υπάρχει πραγματική αγάπη μεταξύ μας, παρά το γεγονός ότι καβγαδίζαμε συνεχώς. Καταλαβαίνεις τι αγάπη του έχω μεγαλώνοντας!

Δεν ήμουν το κλασικά όμορφο κορίτσι του σχολείου.  Μεγάλωσα με τον Δημήτρη -τον μεγαλύτερο αδερφό μου- και πέρασα μαζί του τις φάσεις που περνούσε ως αγόρι. Περισσότερο αγοροκόριτσο θα με χαρακτήριζα. Είχα λατρεία στο μπαλέτο, αλλά επιστρέφοντας σπίτι μετά από αυτό, φορούσα φαρδιά παντελόνια κι έτρεχα στο δωμάτιό του για να ακούσουμε Ημισκούμπρια, ενώ ζητούσα από τον μπαμπά μου να μου μάθει μπάσκετ για να παίζουμε παρέα. Γύρω στα 10, «ξύπνησα» και άρχισα να ασχολούμαι με την ντουλάπα της μητέρας μου.

Το Παιδαγωγικό είναι μία απόφαση που δε θα άλλαζα. Το επέλεξα διότι αγαπώ πολύ τα παιδιά. Στην κατασκήνωση που πήγαινα ζητούσα να προσέχω τα μικρότερα παιδάκια αντί να συμμετέχω στις δραστηριότητες. Επίσης, ο μπαμπάς μου από μικρή μου έκανε brainwash πως είναι το πιο σωστό επάγγελμα για μια γυναίκα, γιατί σου δίνει τις γνώσεις-εφόδια και τον ελεύθερο χρόνο να κάνεις τη δική σου οικογένεια και να μεγαλώσεις σωστά τα παιδιά σου.

Μεγάλωσα με μια κοκέτα μαμά. Πάντα ένιωθα πως έχω την πιο stylish και όμορφη μαμά του κόσμου. Γύρω στα 10, άρχισα να ψαχουλεύω τις ντουλάπες της και να ζητάω ρούχα και τσάντες της με την πρόφαση πως δε μου άρεσαν οι αποκριάτικες στολές και ήθελα τις Απόκριες να ντύνομαι με τα πιο ωραία ρούχα.

Δεν ήμουν ποτέ fan των καλλιστείων και ποτέ δεν επεδίωξα να λάβω μέρος. Με ξένιζε κάπως ο φανατισμός μερικών κοριτσιών που βάζουνε απόλυτο στόχο ζωής να κερδίσουν έναν τέτοιο τίτλο. Ο μπαμπάς μου πάντα έλεγε «Όταν μεγαλώσεις θα σε στείλω στα καλλιστεία» και η μαμά τον μάλωνε…

Στα καλλιστεία, που τελικά έλαβα μέρος, δεν είχα δηλώσει συμμετοχή. Μου το πρότεινε η αγαπημένη μου Μάρθα Παπαχρυσάνθου. Της εξήγησα πως δεν είμαι αυτής της φιλοσοφίας. Έπειτα, είχα ήδη 5-6 χρόνια καριέρας με πολύ επιτυχημένες δουλειές και συνεργασίες και δεν ξεκινούσα να πάω στα καλλιστεία, ελπίζοντας να με βοηθήσουν να μπω στον χώρο. Επίσης, την ημερομηνία διεξαγωγής τους θα ήμουν σε καλοκαιρινές διακοπές. Τελικά, η παρέα επέστρεψε νωρίτερα από τις διακοπές και βρέθηκα το πρωί εκείνο να αναρωτιέμαι «Μήπως δεν είναι τυχαίο;». Κάπως έτσι της τηλεφώνησα, ετοιμάστηκα και πήγα. Δεν το είπα σε κανέναν! Το ίδιο βράδυ, πήρα τον μπαμπά μου τηλέφωνο:«Κάθεσαι;», του λέω. «Μόλις βγήκα Σταρ Ελλάς 2014». Φυσικά και δε με πίστεψε μέχρι να διαβάσει τα δημοσιεύματα.

Read More

And More