Ισμήνη Παπαβλασοπούλου: «Η σύγκριση με την Καγιά είναι το πιο άστοχο σχόλιο που έχω δεχτεί»

Η Ισμήνη Παπαβλασοπούλου έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τον τελευταίο κύκλο του GNTM όμως, παράλληλα, είναι και από τις λίγες Ελληνίδες μοντέλα που κατάφεραν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Το πανέμορφο μοντέλο παραχώρησε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στο Nitro και την Μελίνα Κάππη, όπου μίλησε για όλα!

Θα παρατούσε η Ισμήνη Παπαβλασοπούλου την καριέρα της στον χώρο της μόδας για έναν μεγάλο έρωτα; Παράλληλα, η ίδια τονίζει πως η σύγκριση με την Βίκυ Καγιά ήταν άστοχη.

Διάβασε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε η Ισμήνη Παπαβλασοπούλου

Ένιωσες ποτέ ότι σε αντιμετωπίζουν υποτιμητικά λόγω της δουλειάς σου;

Α ναι, αρκετές φορές, ειδικά στο ξεκίνημα και αυτός ήταν και ένας λόγος που δεν μου άρεσε να μιλάω πολύ για την δουλειά μου. Εκτός από ανθρώπους που είναι πιο ανοιχτόμυαλοι, που μπορούν να δουν τα πράγματα πιο σφαιρικά και να καταλάβουν τι θα πει να είσαι ένα κορίτσι που ταξιδεύει από μικρή ηλικία και είναι σε αυτό τον χώρο, οι περισσότεροι είχαν μια πολύ συγκεκριμένη άποψη για το τί είναι μοντέλο και συνήθως συνοδευόταν με κάτι αρνητικό.

Οπότε προτιμούσα να αλλάζω θέμα ή να λέω ότι σπουδάζω ή ότι έχω έρθει για να συναντήσω μια φίλη. Κάπως πήγαινα αλλού την κουβέντα και το έκοβα από την αρχή για να μην χρειαστεί να απαντήσω σε ερωτήσεις του τύπου «Α! Και τι κάνετε στο μόντελινγκ; Απλά κάθεστε, είστε ωραίες και όλα είναι εύκολα».

Συνήθως επιλέγουν να αγνοήσουν το γεγονός ότι ένα μοντέλο μπορεί να είναι ένα κορίτσι που έχει πάρει σωστές βάσεις από το σπίτι του, που θέλει να ταξιδέψει, να δουλέψει, να γνωρίσει τον κόσμο… Νομίζουν ότι είναι sex, love and rock&roll.

Όταν ξεκίνησες δεν υπήρχε η σημερινή ευαισθητοποίηση και τα #metoo κινήματα. Έχεις βιώσει περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης;

Υπήρχαν φορές στην καριέρα μου που πέρασα καταστάσεις που δεν υπήρχε κανένας λόγος να τις περάσω. Σε μια φωτογράφιση για παράδειγμα, μπορεί να ήθελαν κάτι που δεν το είχαν εκφράσει εξ΄ αρχής ή να είχε γίνει κάποια συμφωνία με το γραφείο που δεν την γνώριζα, οπότε πήγαινα εκεί απροετοίμαστη. Χωρίς να θέλεις να κάνεις αυτό που σου πρότειναν, με κάποιο τρόπο σου περνούσαν το μήνυμα ότι αν δεν το κάνεις τελειώνει η καριέρα σου. Κάπως έπρεπε να το καταπιείς αλλά μέσα σου πάλευες γιατί δεν ήθελες να είσαι εκεί και να κάνεις αυτό το πράγμα. Ειδικά σε μια πιο τρυφερή ηλικία 16, 17 ετών.

Θυμάμαι σε ένα casting στην Νέα Υόρκη, όπου ένας γνωστός φωτογράφος μου ζήτησε να φορέσω κάτι το οποίο ουσιαστικά με άφηνε γυμνή και προσπαθούσε να μου το περάσει ως κάτι φυσιολογικό δείχνοντας μου φωτογραφίες διάσημων μοντέλων που έκαναν κάτι αντίστοιχο. Τον εμπιστεύτηκα γιατί θεωρητικά όλα ήταν ασφαλή και σωστά, όμως την στιγμή που το έκανα, ένιωθα used. Αυτό για παράδειγμα, δεν χρειαζόταν να γίνει, ειδικά σε casting, αλλά δυστυχώς τα γραφεία δεν ήταν υποστηρικτικά σε αυτό, δεν μπορούσες να βρεις το δίκιο σου.

Με το GNTM κάποιοι αμφισβήτησαν την καριέρα σου στο εξωτερικό. Πώς αντέδρασες σε αυτό;

Έχω φτάσει σε μια φάση στην ζωή μου που επειδή νιώθω πολύ καλά με αυτό που είμαι και αυτά που έχω κάνει δεν με ενόχλησε και μερικές φορές γελούσα κιόλας. Σκεφτόμουν «τι να εξηγήσεις σε κάποιον που είναι τελείως εκτός του χώρου..;». Επιπλέον, αν κάποιος ήθελε πραγματικά να μάθει, μπορούσε απλά να μπει στο ίντερνετ και να δει τι δουλειές έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είμαι μια κοπέλα που κατέβηκε από τον ουρανό, οι άνθρωποι που με επέλεξαν ήξεραν ποια είμαι και τι έχω κάνει. Δεν έχω πρόβλημα να με κρίνεις απλά ψάξε πρώτα για εμένα. Δυστυχώς, στην Ελλάδα βγαίνει ο πρώτος, λέει κάτι και από εκεί και πέρα απλά αναπαράγεται.

Από όσα έχουν ειπωθεί για εσένα ποιο θεωρείς το πιο άστοχο;

Μόνο και μόνο η σύγκριση με την Βίκυ (Καγιά) είναι πολύ άστοχη. Πώς θα συγκρίνεις ένα μήλο, με ένα πορτοκάλι είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Αλλά γενικά, αν εξαιρέσεις το αρχικό διάστημα, δέχτηκα πολύ καλά μηνύματα. Πιστεύω, ότι στον κόσμο άρεσε ότι είδε έναν άνθρωπο που δεν ήθελε να βγάλει κακία ή να προσπαθήσει να προσποιηθεί μια περσόνα.

Μεταξύ προσωπικής ζωής και καριέρας τι θα επέλεγες;

Όπως έχει δείξει η ιστορία μέχρι στιγμής, έχω επιλέξει καριέρα. Είμαι σε μία φάση της ζωής μου που θέλω να κάνω οικογένεια, κάτι που χρειάζεται μια σταθερότητα. Σίγουρα, δεν θέλω να νιώθω ότι ακολουθώ κάποιον χωρίς να εκπληρώνω τα δικά μου θέλω. Το ιδανικό είναι να βρεθεί κάποιος με τον οποίο να μπορούμε και οι δύο να κάνουμε αυτά που μας γεμίζουν και παράλληλα συνυπάρχουμε.

Read More

And More