Ισραηλινή οπλίτης φωτογραφίζεται με δεμένους Παλαιστίνιους!

Σάλος έχει προκληθεί στο Ισραήλ μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών που δείχνουν μια Ισραηλινή στρατιώτη να ποζάρει χαμογελαστή δίπλα σε Παλαιστινίους κρατουμένους με δεμένα μάτια και χέρια.

Η νεαρή στρατιώτης που ονομάζεται Εντέν Αμπαργκίλ ανέβασε τις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα της στο Facebook και προκάλεσε την οργή του Ισραήλ, όταν αυτές οι φωτογραφίες προβλήθηκαν από την κρατική τηλεόραση.
Οι φωτογραφίες τιτλοφορούνται ως “Ο στρατός, η καλύτερη περίοδος της ζωής μου” και παρουσιάζουν την οπλίτη σε μία ισραηλινή βάση να ποζάρει δίπλα σε παλαιστινίους κρατουμένους με δεμένα μάτια και χέρια.
Ο ισραηλινός στρατός καταδίκασε “την επονείδιστη συμπεριφορά της οπλίτου”, τονίζοντας πως αυτή έχει περαιώσει την στρατιωτική της θητεία από πέρυσι.
Δεν καταλαβαίνω τι κακό έκανα. Δεν υπήρξε εκ μέρους μου άσκηση βίας, περιφρόνηση, δεν πρόσβαλα κανέναν“, δήλωσε η Εντέν Αμπαργκίλ, η οποία έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι σε καμιά περίπτωση δεν κακομεταχειρίστηκε τους κρατούμενους:
Δεν μίλησα με τους Παλαιστίνιους, τους έδωσαν να πιουν και να φάνε και δεν τους είπα ότι φωτογραφίζονται… Φωτογραφήθηκαν καθώς έφθανα στη βάση μου, ήμασταν ευχαριστημένοι, θέλαμε να δείξουμε σε φίλους φωτογραφίες για την εμπειρία μας στο στρατό“, αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παρόλα αυτά, ο διευθυντής της ισραηλινής επιτροπής κατά των βασανιστηρίων Γισάι Μενουχίμ καυτηρίασε σε ανακοινωθέν του τη συμπεριφορά της οπλίτου, τονίζοντας πως “αντανακλά τη στάση που έχει επικρατήσει για την αντιμετώπιση των Παλαιστινίων ως αντικειμένων και όχι ως ανθρώπινων όντων”.

Read More

And More