Ιστορίες διάσημων γυναικών που έπεσαν θύματα βίας

Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βίας κατηγορούν τον εαυτό τους γι’ αυτό και δικαιολογούν το θύτη. Η βία όμως δεν είναι ένδειξη αγάπης. Το να χτυπάς δεν είναι μαγκιά. Αν είναι να σηκώσεις χέρι, να το κάνεις μόνο για να σταματήσεις κάποιον που ετοιμάζεται να βιαιοπραγήσει. Και να μιλήσεις!

Στην πλειοψηφία τους οι γυναίκες που έχουν βία, σύμφωνα με έρευνες, σιωπούν και αυτό συνεχίζει τον κύκλο. Κάποιες όμως δεν το ανέχτηκαν και μίλησαν. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών το TLIFE σου παρουσιάζει κάποιες από τις διάσημες κυρίες που έπεσαν θύματα αλλά κατάφεραν να το πουν ανοιχτά….

Το 2009 η Rihanna είχε πέσει θύμα κακοποίησης καθώς ξυλοκοπήθηκε από τον σύντροφό της Chris Brown. ‘’Ήταν εξευτελιστικό και ταπεινωτικό αυτό που μου έκανε. Έχασα τον καλύτερο μου φίλο”, εξομολογήθηκε λίγα χρόνια αργότερα στην εκπομπή “Oprah’s Next Chapter”. Ήταν η πρώτη φορά που μιλούσε ανοιχτά για αυτό!

“Όσα ήξερα άλλαξαν μέσα σε μία νύκτα και δεν μπορούσα να το χειρισθώ…Ήταν μία περίεργη κατάσταση…γιατί όσο οργισμένη και πληγωμένη και προδομένη και να ήμουνα, ένιωθα ότι έκανε ένα σφάλμα διότι χρειαζόταν βοήθεια…και ποιος θα τον βοηθούσε”, είπε

Λίγες ημέρες μετά την δημοσιοποίηση του ξυλοδαρμού της Rihanna, η Μaria Carey δήλωσε, σε εκπομπή του Larry King, ότι συμπάσχει μαζί της γιατί και η ίδια έχει πέσει θύμα πνευματικής και ψυχολογικής βίας.

“Πνευματικά και ψυχικά με ένα τρόπο, γεύτηκα κάτι ανάλογο. Είναι πραγματικά πολύ τρομακτικό. Μπαίνεις σε μια κατάσταση και νοιώθεις εγκλωβισμένη και συνάμα παγιδευμένη. Μπορεί η καταπίεση που δέχθηκα, να μην είχε σχέση με τον γάμο μου αλλά ακόμη και στην δουλειά, όταν κάποιος άλλος έχει τον έλεγχο των κινήσεων, είναι κι αυτό ένα είδος βιασμού”, αποκάλυψε.

Απίστευτη ήταν η αποκάλυψη της Μαρίας Μενούνος στον Howard Stern για την σεξουαλική της κακοποίηση από γιατρό! “Ήμουν πολύ νέα και δεν ένιωθα καθόλου άνετα. Ο φίλος μου ο Kevin περίμενε στην αίθουσα αναμονής, όταν κυριολεκτικά άρχισα να ουρλιάζω”.

Ωστόσο δεν κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία παρά τις προτροπές του φίλου της, αφού όπως είπε δεν ήθελε να κάνει χειρότερη την κατάσταση.

Η Κατερίνα Στανίση σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Espresso αποκάλυψε πως έχω βιώσει κακοποίηση όχι μόνο από το χέρι του πρώην συζύγου της αλλά και από άλλους. «”Είχα παραπάνω από έναν σύντροφο που σήκωνε χέρι πάνω μου. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μια γυναίκα ανέχεται το ξύλο. Σκέφτεσαι πως ίσως να ήταν μια κακή στιγμή και νομίζεις πως θα διορθωθεί. Οι άνθρωποι όμως αυτοί δεν αλλάζουν. Χειροτερεύουν! Είναι τέρατα”, επισήμανε.

Τονίζοντας πως θα ήθελε να συμμετέχει σε καμπάνια κατά της κακοποίησης γυναικών, είπε: “Τώρα ξέρω. Καταλαβαίνω την ψυχολογία των γυναικών που ανέχονται την κακοποίηση, ωστόσο θεωρώ πως μέσα από τις δικές μου εμπειρίες θα μπορούσα να συμπαρασταθώ και να βοηθήσω κάποιες που προσπαθο [Η πρώτη εμφάνισή της στη Στουτγάρδη.] ύν να ξεφύγουν από αυτό τον Γολγοθά”.

Η Vanessa Williams είχε προκαλέσει έκπληξη όταν αποκάλυψε στο περιοδικό People ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν σε ηλικία 10 ετών από μια οικογενειακή φίλη.

Η τραγουδίστρια περιέγραψε λεπτομερώς το σκηνικό: “Μου είπε να ξαπλώσω πάνω στο χαλί στο δωμάτιο μου. Ήμουν μπερδεμένη. Θα παίζαμε κάποιο παιχνίδι; Καθώς προσπαθούσα να καταλάβω τι συμβαίνει, η Σούζαν μου τράβηξε κάτω το παντελόνι από τις πιτζάμες μου. ‘Τι κάνεις;’, την ρώτησα με ανησυχία. ‘Μην αγχώνεσαι. Θα αισθανθείς πολύ ωραία’, μου απάντησε’”.

H μητέρα της Halle Berry ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Λίγα χρόνια αργότερα και η γνωστή ηθοποιός έπεσε θύμα κακοποίησης από πρώην σύντροφό της με αποτέλεσμα να χάσει το 80% της ακοής της στο δεξί της αυτί. Το παραδέχτηκε δημόσια το 2004 σε μία εκδήλωση στη Νέα Υόρκη για τα θύματα κακοποίσης.

“Υποτιμούσ τον εαυτό μου και πίστευα ότι δεν αξίζω. Διάλεγα συντρόφους που μιμούνταν την συμπεριφορά του πατέρα μου. Μόνο όταν βρέθηκα σε μία βίαιη κατάσταση με αίματα στο ταβάνι του διαμερίσματός μου και να έχω χάσει το 80% της ακοής μου στο ένα αυτή συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να σπάσω τον κύκλο”, δήλωσε η ηθοποιός.

Η Μαίρη Λίντα παραδέχτηκε πως έχει υπάρξει θύμα κακοποίησης από πρώην σύζυγό της. “Όπως όλες οι γυναίκες που τις χτυπά ο σύντροφός τους. Τι μπορούσα να κάνω; Ειδικά ο δεύτερος σύζυγός μου, ήταν σκληρός μαζί μου. Ο τρίτος ήταν ένα μάλαμα και εκεί έκανα μεγάλο λάθος που χώρισα”, εξομολογείται στο περιοδικό ΕΓΩ!

“Έφυγα. Είχα τη δύναμη, όμως, γιατί είχα ένα “χρυσό βραχιόλι” στο χέρι μου, τη δουλειά μου. Είπα: “Δεν έχω ανάγκη. Γιατί να κάθομαι να δέχομαι αυτό τον εξευτελισμό; Δεν γίνεται να τρως ξύλο για το τίποτα. Δεν είμαστε ζώα. Με κακοποιούσε κάθε τρεις και λίγο. Έφυγα και μεγάλωσα το παιδί μου με αξιοπρέπεια” , συνεχίζει η ίδια.

Η Τulisa Contostavlos αποκαλύπτει σε βιβλίο της, που κυκλοφορεί με τον τίτλο “Honest: My story so far”, τη χειρότερη νύχτα της ζωής της όταν στα 16 της έπεσε θύμα βιασμού από φίλο της.

Κάποιο βράδυ βγήκε με την παρέα της σε ένα club. Άρχισε να αισθάνεται δυσφορία και λιποθύμησε, ενώ όταν ξύπνησε συνειδητοποίησε πως ένας από την παρέα της τη βίασε. “Το επόμενο πρωί βρέθηκα σε ένα άγνωστο σπίτι”, περιγράφει. Ήταν το σπίτι ήταν του αγοριού που την κακοποίησε σεξουαλικά. Οι γονείς του, που δεν ήξεραν τι είχε προηγηθεί, της προσέφεραν τσάι και η γνωστή τηλεπερσόνα αρνήθηκε και έφυγε τρέχοντας προς το σπίτι της.



Εκείνες μίλησαν! Εσύ;

Read More

And More