Ιστορίες τρέλας και διαφθοράς στο ελληνικό Δημόσιο: Ισοβίτες παίρνουν κανονικά μισθό!

Ξεπερνάει και το πιο παρανοϊκό σενάριο. Είναι είτε για γέλια είτε για κλάματα. Μάλλον για το δεύτερο. Την ώρα που χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι έχουν δει τους μισθούς τους να τσεκουρώνονται και δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, την ώρα που συνταξιούχοι δεν έχουν να πληρώσουν τα φάρμακά τους γιατί τους έκοψαν τη σύνταξη, την ώρα που η τρόικα απειλεί με νέα μέτρα αν δεν πιάσουμε τους στόχους, δυο δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν καταδικαστεί για δολοφονία πληρώνονται το 50% του μισθού τους. Κανονικότατα και κάθε μήνα. Κι ας έχει καταδικαστεί ο ένας σε ισόβια και ο άλλος σε 17 χρόνια κάθειρξη.
Πρόκειται για τους δυο ανθρώπους που κατηγορήθηκαν, ομολόγησαν και καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου Κάβαλας, Τριάνταφυλλου Κουκούδη το 2009. Αν και έχουν καταδικαστεί, πληρώνονται κανονικά από το ελληνικό δημόσιο, αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος.
Όλα αυτά, μαζί με τη λίστα των επίορκων, έρχονται στο φως την ώρα που η τρόικα ψάχνει ποιοι θα φύγουν από το Δημόσιο.
Οι δυο καταδικασθέντες, Σάββας Σαλτουρίδης και Ιωακείμ Μάνος, 50 και 51 ετών, δολοφόνησαν τον 47χρονο δήμαρχο τα Χριστούγεννα του 2009 και του φόρτωσαν τη «μαύρη τρύπα» των 710.000€. Ομολόγησαν και καταδικάστηκαν τον Δεκέμβριο του 2010. Ο πρώτος σε ισόβια, ο δεύτερος σε 17 χρόνια.

Read More

And More