Ιστορικός γάμος στο Βελιγράδι! Ο πρίγκιπας Φίλιππος παντρεύτηκε την Danica Marinkovic [pics]

Την εκλεκτή της καρδιάς του, Danica Marinkovic, παντρεύτηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος Καραγεώργεβιτς φορώντας κοστούμι του σχεδιαστή Νίκου Κριθαριώτη. Το μυστήριο έγινε, το βράδυ του Σαββάτου, στον καθεδρικό ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Βελιγράδι.

Το μυστήριο είχε άρωμα Ελλάδας και για έναν ακόμα λόγο καθώς είχε υψηλούς καλεσμένους και από τη χώρας μας. Σημαντικές προσωπικότητες και μέλη εφοπλιστικών και επιχειρηματικών οικογενειών μαζί φυσικά με τα ονόματα της πρώην βασιλικής οικογένειας. Όλοι τους διατηρούν εδώ και πολλά χρόνια σχέσεις με τον πατέρα του γαμπρού, πρίγκιπα Αλέξανδρο της Σερβίας και τη δεύτερη σύζυγό του, την ελληνικής καταγωγής πριγκίπισσα Αικατερίνη.

Η πριγκίπισσα Αικατερίνη, μάλιστα, επέλεξε δημιουργία Celia Kritharioti Haute Couture: φόρεμα από γαλλική δαντέλα κεντημένη στο χέρι και κάπα από ολομέταξο σατέν duchesse με μοτίφ δαντέλας κεντημένα στο χέρι με Swarovski.

Ο γάμος τελέστηκε με λαμπρότητα και τιμές καθώς θεωρείται ιστορικός για το πρώην βασίλειο της Σερβίας αφού είναι ο πρώτος που πραγματοποιείται 95 χρόνια μετά τον γάμο του βασιλιά Αλέξανδρου του Μεγάλου με τη βασίλισσα Μαρία το 1922 και 16 χρόνια μετά τη δια νόμου επιστροφή της βασιλικής οικογένειας από την εξορία στο Λευκό Παλάτι.

Σημαίες της Σερβίας υψώθηκαν έξω από το ναό και τους έραναν με ροδοπέταλα κατά την έξοδό τους, ενώ ήταν συγκεντρωμένοι και απλοί πολίτες που θέλησαν να παρακολουθήσουν την τελετή. Το ζευγάρι παντρεύτηκε φορώντας τις βασιλικές κορώνες.

Οι νιόπαντροι έδωσαν το πρώτο τους φιλί μπροστά σε συγγενείς και φίλους

Η πριγκίπισσα Σοφία της Ισπανίας ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους. Δίπλα της ο Αλέξανδρος Καραγεώργεβιτς

Η πριγκίπισσα ΒΙκτώρια της Σουηδίας ήταν επίσης ανάμεσα στους υψηλούς καλεσμένους, Δίπλα της ο πρίγκιπας Πέτρος Καραγεώργεβιτς

O 36χρονος πρίγκιπας της Σερβίας και η 30χρονη σύζυγός του ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους μέσα στο καλοκαίρι. Ο γαμπρός παρόλο που έχει καταγωγή από την Σερβία έχει κάνει σπουδές στο Ενωμένο Βασίλειο και πλέον εργάζεται στο Λονδίνο στον οικονομικό τομέα. Η νύφη είναι κόρη ζωγράφου και γεννημένη στο Βελιγράδι. Τώρα, εργάζεται ως γραφίστρια στην βρετανική πρωτεύουσα.


Πηγή φωτογραφιών: nine.com.au

Read More

And More