Ισχυροί άνεμοι και βροχές σ’ όλη τη χώρα! Απαγορεύτηκε ο απόπλους από όλα τα λιμάνια

Ισχυροί άνεμοι και βροχές σ’ όλη τη χώρα! Απαγορεύτηκε ο απόπλους από όλα τα λιμάνια | tlife.gr

Σε ισχύ έχει τεθεί από τις 14:45 απαγόρευση απόπλου όλων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και τη Ραφήνας, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τα 7 έως 8 μποφόρ.

Το μεσημέρι δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του πλοίου «Ταξιάρχης» από την Καβάλα, για Λήμνο, Αγ. Ευστράτιο και Λαύριο.

Το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας καλεί τους επιβάτες που πρόκειται να προγραμματίζουν ταξιδέψουν τις επόμενες ώρες, να ενημερώνονται από τις κατά τόπους λιμενικές αρχές.

Πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα

Οι βόρειοι άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι, οι τοπικές βροχές στην ανατολική ηπειρωτική χωρα και την Κρήτη θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για τη Δευτέρα.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Στη δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά το πρωί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 03 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 01 έως 16 βαθμούς κελσίου και στην ήπειρο έως 12.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά των νοτιότερων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 και στα νοτιότερα τμήματα τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης και πιθανότητα καταιγίδας το πρωί στην ανατολική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 και το πρωί τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα Δωδεκάνησα οπου τις πρώτες πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα βορειοτέρα τμήματα το πρωί πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς κελσίου και στα βόρεια έως 11.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη

Ο καιρός προβλέπεται με παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη

Ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη

Ο καιρός προβλέπεται με αραιές νεφώσεις τοπικά πυκνότερες στα δυτικά και βόρεια οπου είναι πιθανό να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή

Ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις. Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ιδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

READ more