Ιταλία: Ελληνίδα κακοποίησε μέχρι θανάτου το 8 μηνών παιδί της!

Ιταλία: Ελληνίδα κακοποίησε μέχρι θανάτου το 8 μηνών παιδί της! | tlife.gr
Ολα τα ιταλικά ΜΜΕ ασχολούνται με τον θάνατο ενός αγοριού, μόλις οκτώ μηνών, που -σύμφωνα με τα ως τώρα αποτελέσματα των ερευνών- προκλήθηκε από κακοποίηση.

Για το αποτρόπαιο συμβάν κατηγορούνται η μητέρα του μικρού, Κατερίνα Μάθα, 26 χρόνων -ελληνικής καταγωγής- και ο Ιταλός σύντροφός της, Τζοβάννι Ατόνιο Ραζέρο, επίσης 26 χρόνων. Οι δύο τους είναι γνωρισθεί πριν λίγους μήνες και ζούσαν σε ξενοδοχείο σε κεντρική περιοχή της Γένοβας.

Όταν η Μάθα παρουσιάσθηκε στο νοσοκομείο Γκασλίνι, χθες νωρίς το πρωί, κρατώντας στην αγκαλιά της τον μικρό Αλέξανδρο, εκείνος ήταν ήδη νεκρός. Κατά την αστυνομία, οι δύο νεαροί, στην διάρκεια της νύχτας, είχαν κάνει χρήση κοκαϊνης και βρίσκονταν εκτός εαυτού. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το πτώμα του μωρού φέρει σειρά εγκαυμάτων και πολλαπλούς μώλωπες.
Η εφημερίδα «Ιλ Μεσσατζέρο» δημοσιεύει ότι οι εισαγγελείς εκτιμούν πως τόσο η Μάθα, όσο και ο Ραζέρο, ευθύνονται για τον βίαιο θάνατο του μωρού. Ο εισαγγελέας διέταξε την άμεση προσαγωγή τους στις φυλακές της Γενοβας «Μαράσσι» και «Ποντεντέτσιμο».
Το παιδί έφερε και σοβαρά τραύματα στο κρανίο, από τα οποία είναι πιθανόν να προκλήθηκε ο θάνατος. Ο 26χρονος Ιταλός επιμένει ότι η Μάθα χτύπησε επανειλημμένως στο πάτωμα το κεφάλι του μικρού Αλέξανδρου, αλλά η μητέρα του παιδιού αντικρούει την κατηγορία, ισχυριζόμενη ότι απομακρύνθηκε από το σπίτι κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Όταν επέστρεψα, είδα το μωρό στον καναπέ και θεώρησα πως κοιμόταν», είπε.
«Οι καταθέσεις των δύο συλληφθέντων είναι ελλιπείς και χρειάζεται οπωσδήποτε περαιτέρω διερεύνηση», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής της Γένοβας, Φίλιππο Πιριτόρε.

READ more