Ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές διεκδικούν την ψήφο μας!

Πάνω από 1200 συνδυασμοί και σχεδόν 17.000 υποψήφιοι θα λάβουν μέρος στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Κάποιους από αυτούς τους ξέρουμε καλύτερα μέσα από την προηγούμενη επαγγελματική τους πορεία στο χώρο του θεάτρου, του τραγουδιού, της τηλεόρασης ή του αθλητισμού. Οι φετινές εκλογές έχουν πολλούς επώνυμους και το TLIFE συγκέντρωσε κάποιους από αυτούς που θα διεκδικήσουν την ψήφο σου!

Στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη βρίσκονται ο Ηλίας Ψινάκης και ο ηθοποιός Νίκος Ψαρράς.

Η Αθηνά ήταν θεά, έστω και μία από τις 12. Δεν αξίζει να γίνει και η Αθήνα;” έχει πει μεταξύ άλλων ο δαιμόνιος μάνατζερ. Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του, ο Ηλίας, κάνει επαφές με όσους πιστεύει πως μπορούν να καλυτερεύσουν την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Η άποψη του κόσμου σε άλλες χώρες για την Ελλάδα δεν είναι καθόλου καλή και ο Ηλίας πρόκειται να αφιερωθεί κυρίως σε αυτό, σε περίπτωση που εκλεχθεί!

Ο παλιός πρωταγωνιστής τηλεοπτικών επιτυχιών Απόστολος Γκλέτσος, διεκδικεί κεντρικό ρόλο στην γενέτειρά του, την Στυλίδα, καθώς κατεβαίνει ως ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος. Ξυπνάει κάθε μέρα στις 8.00, επισκέπτεται κάποια από τα 17 χωριά της Στυλίδας, στην οποία είναι ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος, βλέπει σχεδόν καθημερινά την 8χρονη κόρη του και δεν θέλει να δουλέψει ποτέ ξανά στην τηλεόραση. Ο Γκλέτσος βρήκε τον Αποστόλη που έψαχνε όλα αυτά τα χρόνια!

“Η χώρα μας περνάει μια από τις χειρότερες περιόδους της μεταπολίτευσης. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Είναι κοινή παραδοχή ακόμα και από αυτούς που έχουν το μεγαλύτεροι μερίδιο ευθύνης, ότι κάτι πρέπει να γίνει αλλιώς τελειώνουμε. Έχουμε ξαναπεράσει τέτοιες καταστάσεις στην Ιστορία μας και τότε μικρές παρέες, πρότειναν λύσεις και μπήκαν μπροστά. Μπορεί αυτοί οι ίδιοι να μην είδαν τους καρπούς της προσπάθειάς τους άμμεσα, παρόλα αυτά το καλό είχε γίνει. Μικρές παρέες μονιασμένες με κοινούς στόχους, αποφασισμένοι άνθρωποι να πείσουν με το παράδειγμα, να διοικήσουν σθεναρά και δίκαια να δουν μπροστά, να δημιουργήσουν ευκαιρίες και να τις αρπάξουν για πρόοδο. Καινούργιοι άνθρωποι που δεν χρωστούν χάρες στο ένοχο σύστημα”, εξηγεί ο ίδιος για τους λόγους για τους οποίους θέλει να γίνει δήμαρχος.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με το ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Σγουρός έχει επιστρατεύσει τους ηθοποιούς Μαίρη Βιδάλη και Θάνο Καληώρα.

“Σε κάθε περιφέρεια υπάρχουν διάφοροι τομείς που πρέπει να υπάρχουν και άνθρωποι με την αντίστοιχη υποδομή. Εγώ μπορώ να βοηθήσω, όπως κι άλλο συνάδελφοί μου που έχουν θέσει υποψηφιότητα, στον τομέα πολιτισμός. Όπως έκανα όταν ήμουν δημοτική Σύμβουλος στην Κηφισιά, και στον τομέα ισότητας του ΠΑΣΟΚ που ήμουν υπεύθυνη για τον πολιτισμό”, δηλώνει στο TLIFE η Μαιρή Βιδάλη.

Στο ψηφοδέλτιο του Γρηγόρη Ψαριανού, υποψηφίου της “Δημοκρατικής Αριστεράς” στην περιφέρεια της Αττικής, δίνουν το “παρών” μεταξύ άλλων οι ηθοποιοί Φαίη Κοκκινοπούλου, Φίλιππος Σοφιανός και η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μανίνα Ζουμπουλάκη.

Με το συνδυασμό του Γιάννη Μίχα “Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία” συμμετέχει μεταξύ άλλων η τραγουδίστρια Αναστασία Μουτσάτσου.

“Ο Μίχας είναι εργατικός, παθιασμένος με αυτό που κάνει, τον ενδιαφέρει η αναγνώριση έργου, έχει φιλότιμο και αυτό μετράει για μένα. Επίσης δεν φοράει το στενό κομματικό κοστούμι, δεν παίρνει γραμμή, κάνει αυτό που θεωρεί σωστό, με κίνδυνο να έρχεται αντιμέτωπος με καταστάσεις που πιθανόν άλλοι να μην αποτολμούσαν. Αυτό δείχνει πως είναι αποφασισμένος να προσπαθήσει”, υποστηρίζει η τραγουδίστρια.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Αμυράς υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας με τον συνδιασμό “Επιμένουμε Ελλάδα”. Έγινε γνωστός στο ευρύ από την εκπομπή “Μένουμε Ελλάδα” και τώρα μεταπηδά στον συνδυασμό “Επιμένουμε Αθήνα” που θέλει να φέρει στην Αθήνα τα 5 Πι: Πεζοδρόμια, Ποδήλατα, Πράσινο, Πάρκινγκ, Πολιτισμό.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και την τηλεόραση. Έργα του έχουν ανέβει σε θεατρικές σκηνές της Αθήνας, Τόκυο κ Ν. Υόρκης.

Προτείνει το ποδήλατο ως τρόπο μετακίνησης στην πόλη και προσκαλεί τον καθένα να τον βοηθήσει στον αγώνα που δίνει να σωθούν από τις μπουλντόζες, τα παμπάλαια, πέτρινα μονοπάτια της Φολεγάνδρου στις Κυκλάδες.

“Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να μπορούν να κυκλοφορούν οι συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα όπως και εμείς. Εγώ κυκλοφορώ με ποδήλατο και κάνω περίπου 30-35 χλμ. μέσα στην πόλη. Μπορώ να σας πω πού είναι καμένες οι λάμπες, πού είναι προβληματικά τα πεζοδρόμια, πού είναι λάθος τοποθετημένοι οι κάδοι απορριμμάτων. Ολα αυτά πρέπει να μπουν σε μια τάξη. Αυτή είναι η φιλοσοφία και η επιδίωξή μας. Θα μεριμνήσουμε για τις γυναίκες με τα καροτσάκια και τα μικρά παιδιά, αλλά και τους ηλικιωμένους. Πρέπει να αλλάξουν πολλά. Η καμπάνια μας βασίζεται και στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στους εθελοντές. Θα διαφημίσω το κίνημά μας μέσω του Διαδικτύου, χωρίς να χαλάσουμε ούτε ένα χαρτί που θα βρομίσει τους δρόμους. Μέσω Facebook και Twitter και από στόμα σε στόμα θα ακουστούν τα πιστεύω μας”, δηλώνει ο ίδιος.

Με το συνδυασμό του Βασίλη Μιχαλολιάκου “Μας ενώνει ο Πειραιάς” βάζει υποψηφιότητα ο γνωστός πρώην μπασκετμπολίστας και προπονητής Γιώργος Σιγάλας.

“Υπήρχαν βασικοί παράγοντες που με έκαναν να απαντήσω θετικά στη πρόταση να κατέβω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά. Ο Πειραιάς είναι η πόλη μου στην οποία χρωστάω. Επιπλέον, πάντα επιθυμούσα να ασχοληθώ με τα κοινά, ενώ έκρινα πως είναι καλή χρονική στιγμή , αφού το μπάσκετ περνάει κρίση. Μεγάλη επιρροή στην απόφασή μου να πολιτευτώ είχε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος αποφάσισε να παραιτηθεί από βουλευτής και να ασχοληθεί με τα κοινά της γειτονίας του”, δήλωσε ο 39χρονος πρώην μπασκετμπολίστας. “Δεν μου αρέσει να γυρνάω στους δρόμους και να κάνω χειραψίες για να κερδίσω ψήφους. Θα προτιμούσα να κάνω κάτι τέτοιο όταν όντως θα έχω προσφέρει κάτι ουσιαστικό“, συμπληρώνει για την στάση του ως υποψήφιος.

Ο Διονύσης Μακρής, υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Γκιουλέκα στο δήμο Θεσσαλονίκης. Κατεβαίνει όμως με το πραγματικό του όνομα που είναι Διονύσης Συντριβάνης.

Με τον συνδυασμό “Πειραιάς – Πόλη Θρύλος” του Πέτρου Μαντούβαλου κατεβαίνει ο ηθοποιός Μιχάλης Μανιάτης. Ο Μιχάλης Μανιάτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Σπούδασε ψυχολογία και μουσική, αλλά τον κέρδισαν ο κόσμος του θεάματος, τα ΜΜΕ και η πολιτική.

Συμμετείχε σε διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις. Υπήρξε στέλεχος του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΤ την εποχή που το διηύθυνε ο Μάνος Χατζιδάκις. Μετέφρασε τότε θεατρικά έργα για το ραδιόφωνο, συμμετείχε στη “Λιλιπούπολη” και ήταν παραγωγός-κειμενογράφος ραδιοφωνικών εκπομπών, με το ψευδώνυμο Μιχαήλ Παλαιολόγος.

Πρωταγωνίστησε στις ταινίες “Άγγελος” και “Ρεμπέτικο”, που σημείωσαν διεθνή επιτυχία. Παρόλα αυτά, εκείνος προτίμησε τη μοναχική πορεία προς την αυτογνωσία. Αισθάνεται βαθιά Έλληνας αλλά ταυτόχρονα και πολίτης του κόσμου.
Η συγγραφή, μαζί με τα ταξίδια, υπήρξαν ανέκαθεν οι μεγάλες του αγάπες. Έχει γράψει ποιήματα, άρθρα και σενάρια. “Η σιωπή της άμμου” είναι το πρώτο του βιωματικό μυθιστόρημα, το αποτέλεσμα της διετούς παραμονής του στο μεταπολεμικό Αφγανιστάν.

Η ηθοποιός Βάσια Παναγοπούλου θέτει υποψηφιότητα στον Δήμο Κηφισιάς- Εκάλης- Ερυθραίας με τον Συνδυασμό της Αγγελικής Συνοδινού “Πόλη Φως”. Το ίδιο και η συνάδελφός της και συγγραφέας Μαρία Γεωργιάδου.

Στη Γλυφάδα και στον Συνδυασμό του Κώστα Κόκορη κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο γνωστός τραγουδιστής Πέτρος Ίμβριος.

Στο Δήμο Αγίου Δημητρίου και στον Συνδυασμό του Νίκου Λαζαρόπουλου συμμετέχουν ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Νάσος Γαλακτερός και ο τραγουδιστής Νίκος Νομικός. Το moto του συνδιασμού είναι: “Να δούμε το δήμο σαν ομάδα. Μια ομάδα που πάντα προσπαθεί για το καλύτερο”.

“Τόσα χρόνια ακούω μηνύματα άλλων προς εμένα. Κάποια τα απέρριψα και κάποια τα πίστεψα, κάποια αποδείχτηκαν αληθινά, κάποια μ’ απογοήτευσαν. Προσωπικά, πιστεύω ότι η σχέση που έχουμε με την πόλη μας είναι μια σχέση σαν όλες τις άλλες σχέσεις. Δίνεις αυτό που παίρνεις. Όταν νιώθεις ότι ζεις σε έναν δήμο που νοιάζεται για σένα, που ενδιαφέρεται για τις ανάγκες σου, που παίρνει τα δημοτικά τέλη σου και τα μετατρέπει σε έργο τότε κι εσύ ως πολίτης θα αρχίσεις να συμμετέχεις περισσότερο, θα αρχίσεις να νοιάζεσαι περισσότερο. Αυτό που ονειρεύομαι λοιπόν εγώ είναι μια πόλη που νοιάζεται για τους κατοίκους της. Μια πόλη που ξέρει τον κάθε δημότη προσωπικά, που ξέρει τα προβλήματα της καθημερινότητάς του και που ενδιαφέρεται να προσπαθήσει να τον βοηθήσει, μια πόλη στην οποία οι αποφάσεις λαμβάνονται μέσα από τη συμμετοχή όλων”, δηλώνει ο Νάσος.

“Τον Άγιο Δημήτριο επισκέπτομαι σχεδόν μέρα παρά μέρα μαζί με τη γυναίκα μου, αφού τα πεθερικά μου και ο κουνιάδος μου Φώτης όπως πρωτοείπα ζουν στον Άγιο Δημήτριο πάρα πολλά χρόνια. Έτσι ο Άγιος Δημήτριος έχει γίνει το δεύτερο σπίτι μου. Η αγάπη μου για τον Άγιο Δημήτριο και η εκτίμησή μου για τον Ανεξάρτητο Δήμαρχο κ. Λαζαρόπουλο Νικόλαο με έκανε για πρώτη φορά να θέλω να θέσω υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος. Θα προσπαθήσω από όποιο μετερίζι μπορώ να συμβάλω για αυτό το σκοπό, για έναν Άγιο Δημήτριο πιο φιλικό, πιο οικολογικό, που θα σέβεται τον πολίτη, τους νέους και τους ηλικιωμένους“, υποστηρίζει ο τραγουδιστής.

Με τον υποψήφιο δήμαρχο Βύρωνα, Παναγιώτη Κόνσουλα, κατεβαίνουν ο γνωστός τραγουδιστής Στέλιος Διονυσίου καθώς και το μοντέλο Ισαβέλλα Δάρρα, πρώην Μις Ευρώπη.

Ο σκηνοθέτης Μεγακλής Βιντιάδης βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της υποψήφιας δημάρχου Σαρωνίδας Χριστίνα Χριστοφάκη με τον Συνδυασμό “Ζούμε Μαζί στον Δήμο Σαρωνικού”.

Τα δύο αδέρφια, μέλη του γκρουπ “Φίλοι για Πάντα”, κατεβαίνουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, ο μεν Γιώργος Ελεύθερας με το ΠΑΣΟΚ στην Αγία Παρασκευή, ο δε Νίκος Ελεύθερας με τη ΝΔ στον Χολαργό και οι δύο με το moto “Ψηφίστε ελεύθερα”.

Ο Γιώργος Ελεύθερας έχει σπουδάσει μουσική τεχνολογία, σύνθεση και video editing στο Λος Αντζελες. Είναι μέλος του συγκροτήματος “Φίλοι για πάντα” και έχει στο ενεργητικό του δύο χρυσούς δίσκους.

Ο Νίκος Ελεύθερας έχει σπουδάσει μουσική και film producing επίσης στο Λος Αντζελες. Είναι δάσκαλος ορθοφωνίας και μουσικής. Διδάσκει σε καταξιωμένα ωδεία, ενώ είναι 25 χρόνια ενεργός αθλητής και έχει διατελέσει δάσκαλος πολεμικών τεχνών.

Read More

And More