Ιβάν Σβιτάιλο: Όσα δεν γνωρίζεις για τον γοητευτικό ηθοποιό και χορευτή – 5+1 φωτογραφίες που δεν έχεις ξαναδεί

Ο γοητευτικός Ιβάν Σβιτάιλο γεννήθηκε το 1985 στη Γιάλτα της Κριμαίας, μία παραθαλάσσια πόλη στη Μαύρη Θάλασσα. Όπως διαβάζουμε στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών, η μητέρα του ήταν ελληνικής καταγωγής γεννημένη στην Κριμαία και ο πατέρας του Ουκρανός. Καθηγητές και οι δύο στο επάγγελμα, γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο, ερωτεύτηκαν και εγκαταστάθηκαν μόνιμα στη Γιάλτα μέχρι ο Ιβάν να γίνει δέκα ετών.

Μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον υψηλού μορφωτικού επιπέδου και μουσικής παιδείας. Μέχρι και σήμερα θυμάται την αγαπημένη του μητέρα να παίζει πιάνο και εκείνος να «ταξιδεύει» με τις μελωδίες της.

Γύρω στο 1995, οι γονείς του χώρισαν και μαζί με τη μητέρα του, η οποία ήθελε να συνεχίσει τις ακαδημαϊκές της σπουδές, εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Ελλάδα. Μεγάλωσε στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου και τελείωσε το σχολείο. Έπειτα, πέρασε στη σχολή Θεατρικών Σπουδών στο ΕΚΠΑ. Από μικρός όμως ήθελε να γίνει χορευτής, καθώς όπως λέει και ο ίδιος, ήταν ένα υπερκινητικό παιδί που «βασάνιζε» τη μητέρα του.

Ετών 6, μετά την επισκεψή του στον οδοντίατρο

Το όνειρό του να γίνει χορευτής έγινε τελικά πραγματικότητα, αφού ακολούθησε σπουδές χορού στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, έπειτα στην Ανωτέρα Επαγγελματική Σχολή Χορού της Νίκης Κονταξάκη, μπαλέτο στην Εθνική Λυρική Σκηνή ενώ ήταν και υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση.

Με την αγαπημένη του Ελληνίδα γιαγιά, ετών 5

Σε ηλικία 8 ετών

Αγαπημένες του αναμνήσεις ως παιδί ήταν εκείνα τα σαββατοκύριακα γεμάτα περιπέτεια στα βουνά της Κριμαίας, όπου έφευγε εκδρομή με τους γονείς του και έμεναν σε σκηνές. Στην Ελλάδα, αγαπημένος του προορισμός για διακοπές και ξεκούραση είναι η Αμοργός.

Η οικογένεια του, όπως λέει, ήταν πάντα στο πνεύμα ελληνική, πλούσια με ελληνική ιστορία, συνήθειες, έθιμα και καταβολές από την παράδοση. Εξίσου έντονες είναι και οι αναμνήσεις από τη γιαγιά του, με γεύσεις και μυρωδιές από ελληνικά φαγητά που μέχρι και σήμερα θυμάται.

Ετών 17 στην αποφοίτηση του στο σχολείο της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα

Για την επέτειο της νίκης επί των ΝΑΖΙ στο σχολείο

Με την αγαπημένη του γιαγιά και μαμά, ετών 3

 

 

Read More

And More