Josephine: Οι κρίσεις πανικού, οι ανασφάλειες και η σχέση με τη θρησκεία

Η Josephine αποτελεί μία από τις πιο ταλαντούχες τραγουδίστριες της χώρας μας, που τον τελευταίο χρόνο έχει δει την καριέρα της να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Μπορεί να είναι μόλις 28 ετών, όμως έχει καταφέρει να συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Η Josephine έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό People και μίλησε μεταξύ άλλων για τις κρίσεις πανικού που την ταλαιπωρούσαν, τις ανασφάλειες που έχει αλλά και τη σχέση της με την θρησκεία, αφού πριν ενάμισι χρόνο βαφτίστηκε χριστιανή ορθόδοξη.

«Ετοιμάζομαι για την πρώτη μου περιοδεία και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Νιώθω ότι ο κόπος τόσων χρόνων ανταμείβεται και πραγματικά το ευχαριστιέμαι. Είναι πολλοί που με ρωτάνε “Διακοπές φέτος δεν θα κάνεις;” και όταν το ακούω συνειδητοποιώ ότι είναι το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί» εξηγεί και συνεχίζει:

«Όταν ξεκίνησα, δεν περίμενα ότι θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα στην επαγγελματική μου ζωή. Σιγά σιγά, όμως, άρχισα να βάζω διάφορους στόχους και να τοποθετώ τον πήχη λίγο πιο ψηλά. Μπορώ να σου πω, μάλιστα, ότι πλέον δεν κάνω και μακροπρόθεσμα πλάνα, γιατί συνήθως δεν βγαίνουν και μετά απογοητεύομαι, οπότε κοιτάζω να βάζω στόχους εξαμήνου».

Στο εξωτερικό έζησε τα τέσσερα πρώτα χρόνια της ζωής της, για αυτό τον λόγο οι μνήμες δεν είναι έντονες. Μεγάλωσε στην Ελλάδα, πήγε όμως σε αμερικανικό σχολείο μαθαίνοντας τα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα. Ο Γερμανός πατέρας της και η Λιβανέζα μητέρα της πήραν την απόφαση να μη βαφτίσουν τη μικρή Josephine, δίνοντάς της την ευκαιρία να επιλέξει η ίδια με το πέρασμα των χρόνων τη θρησκεία που την εκφράζει.

«Οι γονείς μου έκριναν ότι ήταν σωστό να με αφήσουν να διαλέξω μόνη μου τη θρησκεία. Μου έκανε καλό γιατί πραγματικά κάθισα και διάβασα, έκανα κατήχηση κάποιους μήνες, πήγαινα κάθε μέρα στην εκκλησία και ανακάλυψα γιατί θα βαφτιστώ. Πολλά παιδιά δεν γνωρίζουν καθόλου γιατί ανήκουν, για παράδειγμα, στον χριστιανισμό ή σε κάποια άλλη θρησκεία. Στο σήμερα, βέβαια, σου λέω ότι, αν κάνω παιδιά, θα επιλέξω να βαφτιστούν μικρά.

Εγώ πήγαινα σε international school, οπότε είμαι σίγουρη ότι υπήρχαν παιδιά από όλες τις θρησκείες. Δεν θυμάμαι να με απασχολούσε μικρή αυτό το θέμα, έχω όμως στο μυαλό μου τα καλοκαίρια που κατέβαινα Κρήτη και έλεγαν όλοι “Θα πάμε εκκλησία να κοινωνήσουμε”… Μόλις μάθαινε ο παπάς ότι δεν έχω βαφτιστεί, έλεγε ότι δεν γίνεται να κοινωνήσω και εκεί άρχισα να αναρωτιέμαι “Γιατί εγώ δεν μπορώ;”».

Η βάφτισή της πριν από ενάμιση χρόνο ως χριστιανή ορθόδοξη της έδωσε μια νέα ώθηση. «Οι εποχές έχουν αλλάξει. Ο κόσμος δεν πιστεύει, εγώ όμως είχα ανάγκη να πιστέψω σε κάτι για να πάρω δύναμη. Από την ημέρα που βαφτίστηκα νιώθω ότι άλλαξε όλη η ψυχοσύνθεσή μου. Έφυγαν οι φοβίες μου και ηρέμησα» εξομολογείται και προσθέτει:

«Φοβόμουν, με έπιαναν κρίσεις πανικού πριν βγω στη σκηνή, είχα ανασφάλειες, νόμιζα συνέχεια ότι κάτι κακό θα μου συμβεί. Αυτό άλλαξε. Με βοήθησε πολύ και η ψυχοθεραπεία που κάνω εδώ και πολλά χρόνια».

Read More