Julianne Moore: Ξεσπά για την ανισότητα των δύο φύλλων στις αμοιβές!

Μια ακόμη καταγγελία για τις ανισότητες στο Χόλιγουντ έρχεται αυτήν τη φορά δια στόματος της Julianne Moore. Η καταξιωμένη ηθοποιός, παρόλο που είναι από τις πιο καλοπληρωμένες του διεθνούς κινηματογράφου δεν δίστασε να αποκαλύψει αυτό που όλοι ξέραμε. Γυναίκες και άντρες δεν πληρώνονται το ίδιο στο Χόλυγουντ. .

Όταν ρωτήθηκε εάν ανταμείβεται το ίδιο με τους άνδρες ηθοποιούς που παίζουν μαζί της σε συνέντευξη της απάντησε «Ω, όχι! Σε καμία περίπτωση!» και στη συνέχεια εξήγησε «Είναι θέμα ιεραρχίας. Εάν κάποιος έχει μεγαλύτερο μέρος ή είναι πιο γνωστός, πληρώνεται περισσότερο. Αλλά σε περίπτωση που έχουμε ηθοποιούς του ίδιου βεληνεκούς με ίδιο χρόνο και ρόλο στην ταινία δεν θα έπρεπε να πληρώνονται το ίδιο; Από ότι φαίνεται είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο».

Για το ζήτημα αυτό μίλησε και στις Κάννες και είπε «Δεν θα έχουμε οικονομική ισότητα ανάμεσα στα φύλα αν δεν συνεργαστούμε όλοι. Οι γυναίκες δεν είναι μία ξεχωριστή, ιδιαίτερη ομάδα. Για να αποκατασταθεί η ισορροπία πρέπει να παρθούν μέτρα που θα αλλάξουν την κουλτούρα μας. Πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές. Πιστεύω πως θα λειτουργήσει μία μέθοδος βασισμένη στα ποσοστά. Πρέπει όλοι να έχουν ίδιες ευκαιρίες στο χώρο ανεξάρτητα με το φύλο ή την εθνικότητα τους».

Read More

And More