Κ. Γρίμπιλας: Το θαύμα που του άλλαξε τη ζωή και η απώλεια της κόρης του

Κ. Γρίμπιλας: Το θαύμα που του άλλαξε τη ζωή και η απώλεια της κόρης του | tlife.gr
Δεν σταματούν οι δοκιμασίες της ζωή για τον Κώστα Γρίμπιλα. Ο δημοσιογράφος που πριν λίγα χρόνια ήρθε αντιμέτωπος με το θάνατο και βγήκε νικητής χάρη στο “δώρο ζωής” που του έκανε ο Ντουζόν, αντιμετωπίζει τώρα ένα νέο μεγάλο “χτύπημα” της μοίρας.
Ο άνθρωπος που ζει με την καρδιά του Ντουζόν Ζαμίτ, έχασε την μικρή του πριγκίπισσα, την μοναχοκόρη που είχε με την σύζυγό του Πόπη και είναι συντετριμμένος.


Ο Γολγοθάς του Κώστα Γρίμπιλα και το πρόβλημα υγείας
Η ιστορία του είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από περίπου 5 χρόνια. Ο Γολγοθάς του ξεκίνησε τον Νοέμβρη του 2007. Την περίοδο εκείνη, εργαζόταν ως αρχισυντάκτης σε τηλεοπτική εκπομπή. Την ώρα που βρισκόταν στο κοντρόλ, ένιωσε δύσπνοια, που τον οδήγησε στο νοσοκομείο. Εκεί γίνεται διάγνωση ότι πάσχει από διατατική μυοκαρδιοπάθεια.
Έπειτα από 3 μήνες, του ανακοινώνεται ότι έχει λίγες μέρες ζωής. Η τεχνητή καρδιά, αποτελούσε την μοναδική σανίδα σωτηρίας του. Ζει με τεχνητή καρδιά για πέντε μήνες. Αν και αρχικά η ζωή του είναι φυσιολογική, τα προβλήματα δεν αργούν να έρθουν. “Η καθημερινότητά μου ήταν πολύ δύσκολη. Ένα απλό ντους για μένα ήταν πολυτέλεια. Μπορούσε να καεί το μηχάνημα, να πάθω ηλεκτροπληξία. Πεντέμιση μήνες δεν έκανα ντους αν αυτό σου λέει κάτι”, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο ίδιος σε συνέντευξή του στο TLIFE.

Τον Ιούλιο του 2008, μπαίνει στο νοσοκομείο και οι γιατροί δεν του επιτρέπουν την έξοδο από το Ωνάσειο, αφού η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί. Αν δεν βρισκόταν άμεσα μόσχευμα, ο Κώστας δεν θα τα κατάφερνε.
Το γεγονός που του άλλαξε τη ζωή
Ένα απρόσμενο γεγονός, όμως, ο θάνατος του νεαρού Ντουζόν Ζαμίτ, που σκοτώθηκε στη Μύκονο μετά από μια επίθεση που δέχτηκε έξω από ένα νυχτερινό κέντρο, έρχεται να προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση. Οι γονείς του Ντουζόν αποφασίζουν να κάνουν ένα δώρο στον ομογενή Κώστα Γρίμπιλα ο οποίος ζει έκτοτε με την καρδιά του γιου τους.

Ο Κώστας Γρίμπιλας υπογραμμίζει την σημασία που έχει η δωρεά και για την οικογένεια του δότη. Δηλώνει πως ο πόνος για τους γονείς του Ντουζόν αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια του στο χρόνο, ωστόσο θεωρούν τη δωρεά προσωπική λύτρωση. “Θεωρούν ότι ένα κομμάτι του ακόμα ζει, γιατί η καρδιά του συνεχίζει να χτυπάει”.

Αρχικά, η επικοινωνία με την οικογένεια του Ντουζόν, περιοριζόταν σε μια φορά το δεκαπενθήμερο. Αλλά, από τη στιγμή που επισκέφτηκε το σπίτι του Ντουζόν και γνωρίστηκε καλύτερα με τον Όλιβερ και τη Ρόζμαρι, δέθηκαν και πλέον, η καθημερινή επικοινωνία είναι απαραίτητη.
Ο φύλακας άγγελός του στα δύσκολα
Όλο το διάστημα της περιπέτειας της υγείας του, φύλακας άγγελός του ήταν η γυναίκα του Πόπη. Γνωρίστηκαν το 2006, σε ένα ταξίδι που έκανε ο Κώστας στην Αυστραλία. Παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο, την περίοδο που η κατάσταση του ήταν πολύ σοβαρή. “Δεν μάσησε, ούτε λεπτό με την περιπέτειά μου, αναφέρει ο Κώστας.

Ο θρησκευτικός γάμος τους έγινε στην Αυστραλία με κουμπάρο τον πατέρα του Ντουζόν.
Ο ερχομός της κόρης και ο θάνατος της
Από τότε η ζωή του Κώστα Γρίμπιλα άλλαξε ριζικά. Ο ίδιος ευχαριστούσε το Θεό για αυτό το “δώρο ζωής” και ήθελε πολύ να κάνει ένα μωρό με την σύζυγό του. Η κορούλα του γεννήθηκε πριν λίγους μήνες, φέρνοντας χαρά στην οικογένεια.
Ένα νέο χτύπημα της μοίρας, όμως ήρθε να συγκλονίσει τη ζωή του. Η μικρή του πριγκίπισσα αντιμετώπισε κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας και τελικά δεν τα κατάφερε, βυθίζοντας στο πένθος τους γονείς της.
Ο ίδιος ανακοίνωσε το θάνατό της μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ενώ μια μέρα νωρίτερα είχε καλέσει όλους τους φίλους του να προσευχηθούν για τη μάχη για τη ζωή που έδινε το αγγελούδι του.
“Δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό που κάνω, αλλά το παιδί μου από τη μια στιγμή στην άλλη δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Σας ικετεύω προσευχηθείτε για το παιδί μου”, έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριαμό στο Facebook.

Τα μηνύματα των φίλων του έπεσαν βροχή, αλλά δυστυχώς μια μέρα αργότερα ο κ. Γρίμπιλας τους ευχαρίστησε όλους για τη συμπαράσταση, ανακοινώνοντας συντετριμμένος το θάνατο της κόρης του.

Στην εκπομπή «Μελέτησέ το» μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης και η νύφη του Κώστα, Θεοχάρης Γρίμπιλα: «Το παιδί γεννήθηκε υγιέστατο. Δυστυχώς με κάποιο πρόβλημα που βρέθηκε στην εντατική δεν άντεξε η ζωούλά του. Το παιδί το πήγαν με πυρετό στο νοσοκομείο. Μπήκε κατευθείαν σε υποστήριξη ζωής και μέσα σε λίγες μέρες δεν άντεξε και το χάσαμε!Ο Κώστας και η Πόπη έχουν μείνει άφωνοι. Δεν μπορούν να πιστέψουν πως έχασαν το 9 μηνών αγγελούδι τους. Θέλουν επίσης να ευχαριστήσουν όλους όσους τους υποστήριξαν με τις προσευχές τους.»

READ more