Κ. Καραβάτου – Κων. Σπυροπούλου: Οταν η σεμνότητα έβγαλε νοκ-αουτ την αλαζονεία!

Ακρως τηλεοπτικό ήταν το Σαββατοκύριακο που πέρασε, μιας και δύο πολυσυζητημένες εκπομπές έκαναν πρεμιέρα, οπότε και το βλέμμα όλων όσων δεν χάνουν τις τηλεοπτικές εξελίξεις, ήταν στραμμένο επάνω τους. Με δόξα και τιμή έκαναν το ντεμπούτο τους στους δέκτες μας τόσο το πρωινάδικο του Alpha, “Σπίτι μου, σπιτάκι μου”, όσο και το πρωινάδικο του “Εψιλον”, “Στα καλά καθούμενα”.

Ναι, έφτασε η στιγμή που η με το ζόρι ανερχόμενη παρουσιάστρια Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, έπρεπε να δώσει μόνη της την πρώτη μάχη της στα τηλεοπτικά αλώνια και ν ΄αντιμετωπίσει την παλιά Κατερίνα Καραβάτου, αλλά και τον Κρατερό Κατσούλη.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Η σεμνότητα και η ευγένεια κατάφεραν να βγάλουν νοκ-άουτ την αλαζονεία και την έπαρση! Ενας ολόκληρος χειμώνας πέρασε, ένα ολόκληρο καλοκαίρι πέρασε και παρά τα ταχύρυθμα εντατικά μαθήματα που έγιναν στο πουλέν του καναλιού της Κάντζας για να μπορέσει να βρεθεί μπροστά στο γυαλί μόνη της, καταμονάχη της, χωρίς αυτό να την… καταπιεί, αλλά και για να μπορέσει να μας πείσει πως το ΄χει αυτό το ρημάδι το ταμπεραμέντο, τίποτα δεν κατάλαβε, αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος.

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου εμφανίστηκε στους μικρούς μας δέκτες έχοντας πολλά… μποφόρ – και όχι δεν έκανε ρεύμα στο πλατό – και με στυλάκι παρουσιάστριας που έχει φάει τουλάχιστον μία δεκαετία μπροστά στο γυαλί, οπότε έχει με τους τηλεθεατές ένα θάρρος παραπάνω, αφού τους ξέρει και την ξέρουν καλά!

Αποτέλεσμα; Την είδαμε να μας καλημερίζει… ξυπόλυτη και με τον σκύλο της να την ακολουθεί κατά πόδας, λες και είναι για παράδειγμα η Ελένη Μενεγάκη, η οποία αφού τα έχει κάνει και τα έχει πει όλα μπροστά στο γυαλί, έχει το δικαίωμα να προχωρήσει και σε κάποιες πιο ανατρεπτικές, πιο… εξοικειωμένες, πιο… χύμα εμφανίσεις, γιατί το δικαίωμα αυτό της το δίνει η πολύτιμη τηλεοπτική προίκα που έχει αποκτήσει.

Ναι, είδαμε την εκκολαπτόμενη παρουσιάστρια να αλωνίζει στο τεράστιο πλατό της – τέτοιο πλατό ο Alpha τόσα χρόνια δεν έχει διαθέσει ούτε στην Ελένη Μενεγάκη – και με απίστευτη τηλεοπτική έπαρση (αλλωστε υπάρχει κανείς που να μπορέσει να της τραξήσει το αυτί αν χρειαστεί;) να μας προσκαλεί στο… “Σπιτάκι” της, το οποίο μόνο σπιτάκι δεν θύμιζε, αλλά βίλα στα βόρεια προάστια. Ακόμα και το… σκυλόσπιτο του “Μπρούνο”, ήταν μεγαλύτερο από μία νεανική γκαρσονιέρα.

Με άλλα λόγια; Η σκηνική της παρουσία ήταν απαράδεκτη… Απαράδεκτη ,όμως, ήταν και η εμφανίσή της ως βασική πια οικοδέσποινα εκπομπής, μιας και το κορίτσι όσο πολύ κι αν το θέλει να γίνει η… απόλυτη παρουσιάστρια, όσο κι αν αδημονεί και δεν μπορεί να περιμένει ν ΄ανέβει καρτερικά τα τηλεοπτικά σκαλοπάτια και να θέλει από την μία μέρα στην άλλη να μας πείσει ότι το ΄χει, δεν τα καταφέρνει. Είναι λίγη…

Δεν έχει τον αέρα του αέρα, δεν έχει κανέναν μα κανέναν αυθορμητισμό, δεν έχει καμία ζεστασιά, η στριγκιά φωνή της πραγματικά ενοχλεί, δεν μπορεί να σε πείσει ότι είναι μία σαν όλες εμάς, δεν μπορεί να σε πείσει πως θα μπορούσε να είναι η αδελφή σου, η κολλητή σου, το κορίτσι σου!!!

Η πιο υποφερτή στιγμή της ήταν η συνέντευξη που πήρε από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, η οποία ήταν μαγνητοσκοπημένη και στην οποία οι έμπειροι τηλεοπτικοί της συνεργάτες την είχαν στήσει και καθοδηγήσει ανάλογα, ενώ εννοείται πως η χειρότερη στιγμή της, ήταν η στιγμή της που live στο πλατό έπρεπε να συνεντευξιαστεί με τους καλεσμένους της. Δεν ήξερε που παν τα τέσσερα…

Αλήθεια, λυπήθηκα τον Πέτρο Φιλιππίδη την Κυριακή το πρωί, ο οποίος πέρασε ένα δράμα, μιας και δεν είχε απέναντί του έναν άξιο συνομιλητή, έναν οικοδεσπότη που να νοιώθει ότι τον καταλαβαίνει.

Τα… άσωστα προσπάθησε να σώσει ο Αντώνης Λουδάρος, ο οποίος πραγματικά στο πλευρό της Κωνσταντίνας σπαταλάει το σπάνιο ταλέντο του. Ο αγαπημένος ηθοποιός είχε μία αξιοπρεπή παρουσία, στάθηκε στο ύψος των τηλεοπτικών περιστάσεων, μόνο που επειδή ο άνθρωπος δεν είναι ούτε δημοσιογράφος, ούτε παρουσιαστής, ούτε του έχει ξανά συμβεί όλο αυτό, χρειάζεται το χρόνο του για να μπορέσει να λυθεί και να λειτουργήσει. Πάντως τα πρώτα δείγματα είναι άκρως ενθαρρυντικά και ικανοποιητικά.

Στους… διασώστες της εκπομπής ανήκει και ο αναμφισβήτητα έμπειρος Παύλος Σταματόπουλος, ο οποίος όταν δεν έχει επάνω του την βασική παρουσίαση ενός προγράμματος, είναι όντως πολύτιμος συνεργάτης για μία εκπομπή και ίσως από την συγκεκριμένη παρέα να είναι και ο μοναδικός που ξέρει τι πάει να πει ψυχαγωγικό, live τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Οσο για τον Νίκο Αναδιώτη; Περιμέναμε περισσότερα απο ΄κείνον αν κρίνουμε την πραγματικά συμπαθητική του παρουσία στο “Happy Day” της Σταματίνας Τσιμτσιλή, ενώ το κορίτσι της παρέας – της οποίας αλήθεια δεν κατάφερα να συγκρατήσω το όνομά της – ήταν απλά εξαφανισμένο.

Γενικότερα από την παρέα του Alpha παρά το γεγονός ότι έπεσε επάνω της ένα ολόκληρο κανάλι με στόχο βέβαια πάντα να τα καταφέρει η Κωνσταντίνα, δεν τα κατάφερε ούτε καλά προετοιμασμένη να βγει στον αέρα, ούτε χιούμορ να έχει, ούτε χημεία… Αλλωστε, οι παρέες κάνουν την χημεία και όχι τα πανελάκια εκείνα που μόνος στόχος είναι να αναδειχθεί ή να στηριχθεί πλήρως η παρουσιάστρια.

Στο άλλο στρατόπεδο τώρα, στο στρατόπεδο του “Εψιλον”, “Στα καλά καθούμενα” έγινε η ανατροπή. Η Κατερίνα Καραβάτου και ο Κρατερός Κατσούλης κατάφεραν με την γνωστή τους σεμνότητα και ευγένεια να κερδίσουν ευθύς εξ ΄αρχής τις εντυπώσεις.

Σε ένα πραγματικά, φωτεινό και αισιόδοξο πλατό το οποίο όντως θύμιζε… σπιτάκι και όχι βίλα, βγήκαν και κατάφεραν να μας εκπλήξουν ευχάριστα, γιατί απλούστατα μας κράτησαν καλή συντροφιά. Φυσικά και αυτοί έκαναν κάποια λάθη, όπως ας πούμε δεν ήταν απαραίτητες αυτές οι βεβιασμένες στιγμές χιούμορ, αλλά και το γεγονός ότι η Κατερίνα και ο Κρατερός θα πρέπει να αποφύγουν τα εσωτερικής καταναλώσεως σχόλια και αστεία, τα οποία μπορεί να κάνουν ως ζευγάρι στο σπίτι, αλλά εμείς από τον καναπέ μας δεν μπορούμε να πιάσουμε, όμως, αυτά είναι πράγματα που διορθώνονται εύκολα και ξεπερνιούνται.

Στα μεγάλα αβαντάζ της εκπομπής ήταν και το γεγονός ότι εκεί στο “Ε” κατάφεραν να δημιουργήσουν μία όμορφη παρέα με τον πάντα γλυκό και ευγενή Δημήτρη Μακαλιά και με την συμπαθή και πάντα χαμηλών τόνων Ολγα Λαφαζάνη, όπου κι αυτοί με τον τρόπο τους συνέβαλαν στο να βγει στον αέρα μία αληθινά ζεστή και παρείστικη τηλεοπτική εικόνα.

Φυσικά επιτυχία του ζευγαριού ήταν και το γεγονός ότι στις δύο πρώτες εκπομπές τους είχαν δύο μεγάλα ονόματα του χώρου ,δηλαδή, την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και την Μιμή Ντενίση, κάτι που ο Alpha δεν κατάφερε, αν εξαιρέσουμε εννοείται τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ποια παρουσία καλεσμένου να μας συναρπάσει; Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου ή ο Γιώργος Λιανός; Μια χαρά είναι τα παιδιά, απλώς θα μπορούσαν να είναι στην πέμπτη, στην δέκατη εκπομπή καλεσμένοι και όχι στο Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας.

Οσο για εκείνους που σπεύσουν να πουν και το τετριμμένο πως έχουμε βαρεθεί το γλυκανάλατο στυλάκι της Κατερίνας με την συνεχόμενη χαρά ή συγκίνησή της, προσωπικά έχω να δηλώσω πως τα προτιμώ, αν έχω από την άλλη μεριά ν ΄αντιμετωπίσω (σου το έχω ξανά πει άλλωστε και παλιότερα) την τηλε-αταλαντοσύνη και την γενικότερη ασχετοσύνη που χαρακτηρίζει την δικτατορία της μπούκλας και του οξυζενέ!

Read More

And More