Κ. Σεγδίτσα: Η άλλοτε φίλη της Αλίκης περιγράφει γεγονότα που την οδήγησαν στο διαζύγιο με τον Παπαμιχαήλ!

H συγγραφέας Κική Σεγδίτσα είχε πολύ στενή σχέση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Μάλιστα, βρέθηκε κοντά στα γεγονότα που οδήγησαν στο διαζύγιο εκείνη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Η ίδια μιλάει σήμερα στο περιοδικό People για εκείνα τα χρόνια που απασχόλησαν την ελληνική showbiz όσο τίποτα άλλο.

Υποστήριξα τον Παπαμιχαήλ αναφέρει για το χρονικό του διαζυγίου. Όχι επειδή τον συγχωρούσα, αλλά επειδή τον καταλάβαινα. Η σχέση αυτή, έτσι κι αλλιώς, δεν μπορούσε να κρατήσει πολύ. Ο Παπαμιχαήλ ήταν πολύ σφιχτός στα οικονομικά και η Αλίκη ανοιχτοχέρα εξηγεί.

Η κα. Σεγδίτσα όμως αναφέρει και κάτι ακόμη, που είχε να κάνει με τα επαγγελματικά του λαμπερού ζευγαριού του ελληνικούκινηματογράφου. Από την άλλη, το πιο σημαντικό: Πάντα ήθελε την πρωτιά στη μαρκίζα και στη σχέση: Βουγιουκλάκη – Παπαμιχαήλ. Εκείνη, όμως, την εποχή δικαιωματικά, λόγω των πολύ σπουδαίων ερμηνειών του στο θέατρο, μπροστά έπρεπε να είναι ο Δημήτρης. Όχι ότι δεν ήταν πολύ καλή ηθοποιός η Αλίκη, αλλά ο Παπαμιχαήλ ήταν κολοσσός.

Από τα λεγόμενά της συμπεραίνει κανείς πως η αιτία του χωρισμού ήταν ο ανταγωνισμός σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο. Τι λέει όμως η συγγραφέας; Μια μέρα είχα πάει στο σπίτι τους για να πάρω συνέντευξη από τον Παπαμιχαήλ. Ήταν 10.00 το πρωί κι εκείνος ήδη έπινε κρασί. Η Αλίκη ξυπνούσε κατά τις 2.00 το μεσημέρι. «Μα, για όνομα, πίνεις από τόσο νωρίς;» του είπα και μου απάντησε: «Γιατί να μην πίνω, Κική; Ένας βασιλεύων σύζυγος είμαι».

Read More

And More