Κάηκε το σπίτι της θείας της Ελιάνας Χρυσικοπούλου – “Δεν θέλω να κάνω αναμετάδοση από ένα νεκροταφείο” [pics]

Στο μέρος με το οποίο έχει συνδέσει μερικές από τις πιο όμορφες αναμνήσεις της βρέθηκε η Ελιάνα Χρυσικοπούλου. Μόνο που αυτή τη φορά δεν μπορούσε να το αναγνωρίσει. Το σπίτι της θείας της στο Μάτι δεν ήταν αυτό στο οποίο είχε περάσει τα παιδικά της καλοκαίρια, είχε χαθεί μέσα στις φλόγες. Όπως και τόσα άλλα σπίτι στην περιοχή αλλά και σε όλα τα σημεία της ανατολικής Αττικής που πέρασε η φονική φωτιά. Τα απομεινάρια από τα καμένα σπίτια έμειναν εκεί για να θυμίζουν τώρα ότι κάποτε υπήρχε ζωή.

“Στο Μάτι δεν υπήρχε τίποτα. Μόνο ζεστή στάχτη και κούτσουρα που καπνίζουν ακόμα. Κάποιοι άνθρωποι έκλαιγαν, κάποιοι άλλοι γελούσαν γιατί το μέγεθος της ζημιάς τους ήταν τόσο μεγάλο, που δεν είχαν κάτι άλλο να κάνουν. Η φύση καταστράφηκε ολοσχερώς, τα σπίτια στην πλειοψηφία τους επίσης. Αλλά μακάρι αυτό να ήταν το μεγαλύτερό μας πρόβλημα”, έγραψε η δημοσιογράφος λίγες ώρες μετά την καταστροφική φωτιά αφού βρέθηκε στην περιοχή με αφορμή να προσφέρει προμήθειες για τους πληγέντες.

Σοκαρισμένη από όσα είδε αποφάσισε να μοιραστεί στο blog της δυο λόγια για τις αναμνήσεις της. “Δεν θέλω να γράψω για τα όσα είδα, άκουσα και μύρισα τις ώρες που παρέμεινα εκεί την Τρίτη. Δεν θέλω να κάνω αναμετάδοση από ένα νεκροταφείο”, σημειώνει. “Θέλω να γράψω για ένα μικρό παράδεισο που θα κουβαλάω για πάντα στην καρδιά μου, κι ας μην υπάρχει τίποτα πια”, συνεχίζει η Ελιάνα Χρυσικοπούλου.

Read More

And More