Eπικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε ολόκληρη τη χώρα!

Η ΕΜΥ έχει βγάλει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για τουλάχιστον μέχρι τη Τρίτη. Βροχές και καταιγίδες θα μας δυσκολέψουν πάρα πολύ στις μετακινήσεις μας και στις καθημερινές δουλειές μας.

Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα:

Στην Αττική θα έχουμε πυκνές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κυρίως από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα δούμε αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές ενώ βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρξουν αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιόνιου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια και από το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα δούμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στη νότια Κρήτη. Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα δούμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων από Τετάρτη.

Read More

And More