Καιρός: Άγριο “σφυροκόπημα” 30 ωρών από βροχές και καταιγίδες!

Καιρός: Άγριο “σφυροκόπημα” 30 ωρών από βροχές και καταιγίδες! | tlife.gr

Τα δεδομένα είναι απλά: Ετοιμαστείτε και… προετοιμαστείτε διότι ο “κακός μας ο καιρός” από νωρίς το πρωί αύριο, Παρασκευή 14.02.2020! Όπως μας έχει ενημερώσει έγκαιρα το newsit.gr, περιμένουμε ραγδαία μεταβολή του καιρού για περίπου 30 ώρες. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει σταδιακά από τα δυτικά της χώρας, με βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας, ενώ σταδιακά και μέσα στην ημέρα το… νερό θα πάει παντού!

Στην κεντρική Ελλάδα, στα βόρεια, στα νησιά, με κατεύθυνση νοτιοανατολική ώστε να ηρεμήσει τελικά η κακοκαιρία το απόγευμα του Σαββάτου, 15.02.2020, όταν πλέον θα “πλήττεται” μόνο η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με το meteo, η επερχόμενη κακοκαιρία οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό, το κέντρο του οποίου θα κινηθεί γρήγορα, διασχίζοντας τη χώρα μας από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά.

Ανάλογη θα είναι και η πορεία των φαινομένων (βροχές / καταιγίδες), τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν το πρωί της Παρασκευής 14/02 τα δυτικά και βορειοδυτικά και στην συνέχεια το σύνολο σχεδόν της χώρας, ενώ από την νύχτα της Παρασκευής 14/02 προς Σάββατο 15/02 θα περιοριστούν στο Αιγαίο και στα Ανατολικά ηπειρωτικά.

Πηγή: Newsit

READ more