Καιρός αύριο: Βροχές, καταιγίδες, κρύο!

Αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά, ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή την Πέμπτη, 05.12.2019, με κύρια χαρακτηριστικά, τις τοπικές βροχές, τις σποραδικές καταιγίδες, τους ενισχυμένους βοριάδες στο βόρειο Αιγαίο, την πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά. Οι οποίες -μάλιστα- από τη νύχτα στα βόρεια θα ενταθούν.

Καιρός – Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα

Καιρός Αθήνα – Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων στα γύρω ορεινά από το βράδυ. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Καιρός σε Μακεδονία και Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ σε ορεινές, κατά διάρκεια της νύχτας σε ημιορεινές περιοχές και θα ενταθούν. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και σταδιακά θα ενισχυθούν στα 5 με 7 και από τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά μέχρι 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Από το απόγευμα θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά, βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη και από το βράδυ θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το βράδυ στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες, κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Ανεμοι: Αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα 5 με 6 και τη νύχτα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και από το βράδυ θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το βράδυ θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι ενώ βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα,
αραιές νεφώσεις που από το βράδυ θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 7 και τη νύχτα τοπικά στα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή: Newsit.gr

Read More

And More