Καιρός – Διδώ: Πού θα “χτυπήσει” ανά τρίωρο! Αναλυτική πρόγνωση

Ονομάστηκε “Διδώ” και σιγά – σιγά… χτυπά την χώρα μας! Ο λόγος για το νέο κύμα κακοκαιρίας που από το βράδυ της Δευτέρας, 09.12.2019, θα επισκεφθεί την Ελλάδα πρώτα από τα δυτικά. Ο καιρός θα είναι… άγριος μέχρι και την Πέμπτη, οπότε και οι βροχές, οι καταιγίδες και οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Η ΕΜΥ έχει ήδη προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, ενώ και οι μετεωρολόγοι με συνεχείς αναρτήσεις στα social media αναλύουν το πώς θα κινηθεί το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα της Δευτέρας 9/12 που παρουσιάζει το meteo, το κύμα κακοκαιρίας “ΔΙΔΩ” αναμένεται να αρχίσει να επηρεάζει από τις βραδινές ώρες τα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας.

Κατά το διήμερο Τρίτη 10/12 – Τετάρτη 11/12 τα φαινόμενα που θα συνοδεύουν το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα προξενήσει την κακοκαιρία “Διδώ” θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι. Την Πέμπτη 12/12 τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά και ο καιρός σε αρκετές περιοχές θα βελτιωθεί πρόσκαιρα.

Πηγή: Newsit

Read More

And More