Καιρός: “Σκοτείνιασε” ο τόπος! “Χτυπά” το έντονο κύμα κακοκαιρίας!

Η κακοκαιρία σφυροκοπά της χώρας, καθώς ο καιρός μας έχει βάλει ζόρια… Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής σε πολλές περιοχές υπάρχουν ισχυρές βροχές που όσο περνάει η ώρα εξελίσσονται σε έντονα φαινόμενα. Οι καταιγίδες που εκδηλώνονται από το απόγευμα της Κυριακής συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους που φτάνουν μέχρι και τα εννέα μποφόρ.

Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα είναι έντονα σε Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο, Θράκη και αργότερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το newsit.gr επικοινώνησε με τον μετεωρολόγο Ανδρέα Λαγουβάρδο που εξήγησε την κατάσταση που επικρατεί την Κυριακή το απόγευμα σε όλη τη χώρα.

«Την Κυριακή περιμένουμε έντονα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι περισσότερες βροχοπτώσεις έχουν ξεκινήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ήπειρο, στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Πελοπόννησο, ενώ αργότερα επεκτάθηκαν σε Θράκη, κεντρική Μακεδονία και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το βράδυ τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα παρουσιαστούν και στις Κυκλάδες. Ταυτόχρονα έχουμε πολύ ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους στα Πελάγη που φτάνουν τοπικά τα 8-9 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή».

Ο κ. Λαγουβάρδος αναφέρθηκε και στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τη Δευτέρα με την κακοκαιρία να επιμένει. «Την Δευτέρα θα παραμείνουν κάποιες βροχές κατά διαστήματα στη Δυτική Ελλάδα με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες, ενώ θα συνεχιστούν οι βροχές στα Ανατολικά και στα Νότια. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Δυτικούς και θα έχουμε θυελλώδεις ανέμους από τις απογευματινές ώρες κυρίως, στο Νότιο Ιόνιο στο Κρητικό και στο Νότιο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, ενώ ιδιαίτερα αισθητή θα γίνει στα Βόρεια».

Πηγή: Newsit

Read More

And More