Καιρός: Τα μέτρα για την κακοκαιρία «Μπάλλος»

Πρωτοφανή μέτρα για την προστασία των πολιτών από την κακοκαιρία «Μπάλλος» αποφασίστηκαν κατά τη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το βράδυ της Πέμπτης (14.10.2021).
Αναλυτικά τα μέτρα:

-1 π.μ. έως 8 π.μ. απαγορεύεται η διέλευση ΙΧ και ΜΜΜ σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά θα εκτιμηθεί η κατάσταση ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε συνεννόηση με την Τροχαία.
-Κλειστές οι δημοσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη δαιχείριση του φαινομένου και των υπηρεσιών ΟΤΑ.
-Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα που θα συνεισφέρει στην αποσυμφόρηση των δρόμων.
-Κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια, καθώς επίσης οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και οι δομές ΑμεΑ.
-Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει με μηχανήματα που διαθέτει.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.-

Πηγή: Νewsit

Read More

And More