Ένας νεκρός από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες;

Παικός επικρατεί σε διάφορες περιοχές της χώρας καθώς καταιγίδες, ανεμοστρόβιλοι και πλημμύρες δυσκολεύουν τη ζωή των κατοίκων. Συγκεκριμένα στη Χίο, ένας 60χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός καθώς τον παρέσυρε ο χείμαρρος την ώρα που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί το νησί της Χίου, καθώς τα καιρικά φαινόμενα εκεί είναι ακραία, με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει σπίτια και μαγαζιά, η Πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς πολιτών και απαντλήσεις υδάτων.

Ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί κι άλλο καθώς πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν στη Δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Δυτική και Κεντρική Θράκη. Επίσης τις πρωινές ώρες ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ενα άλλο στοιχείο του καιρού που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι η σημαντική ενίσχυση των νοτίων ανέμων στην περιοχή του Ιονίου από τα ξημερώματα της Τρίτης. Έτσι η ένταση των ανέμων θα φτάνει και τα 9 μποφόρ. ενώ ο κυματισμός στα παράλια του Ιονίου θα ξεπερνάει τα 5-7 μέτρα. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων και του υψηλού κυματισμού αναμένεται από τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας.

Μέχρι τις 09:00 το πρωί θα βρέχει στην Κέρκυρα, την Ηγουμενίτσα, την Λέσβο και τη Λήμνο και σε ολόκληρη την Θράκη θα επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα. Εξασθένηση των φαινομένων στις προαναφερθείσες περιοχές αναμένεται αύριο, Τετάρτη.

Η Γενική Γραμματεία συστήνει στους πολίτες τα εξής:

-Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.

-Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

-Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

Δες το βίντεο

Read More

And More