Καίτη Γαρμπή: Σκληρή απάντηση για τα δημοσιεύματα με το πρόστιμο «μαμούθ» – «Ζητώ δικαιοσύνη με μία δημόσια συγγνώμη»

Για φοροδιαφυγή 828.300 ευρώ, τα οποία με τις προσαυξήσεις έφτασαν το 1,7 εκ. ευρώ, κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τσιμπούκη η Καίτη Γαρμπή έπειτα από 8 χρόνια που η συγκεκριμένη υπόθεση «έτρεχε» στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Κυριακάτικης εφημερίδας, η προσφυγή της τραγουδίστριας στα δικαστήρια όχι μόνο δεν απέδωσε υπέρ της αλλά διπλασίασε από τους τόκους το ποσό αφού έχασε πλέον κάθε ένδικο μέσο και πρέπει τώρα να καταβάλει στο ακέραιο το ποσό.

Κάτι τέτοιο όμως, σύμφωνα με την Καίτη Γαρμπή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν έχει καμία βάση. Ειδικότερα, η τραγουδίστρια με μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, διέψευσε όλα όσα γράφονται με ένα σκληρό μήνυμα, ενώ παράλληλα ζήτησε από όσους έγραψαν τα εν λόγω δημοσιεύματα, να βγουν δημόσια να της ζητήσουν συγγνώμη.

«Δεν έχω καμιά φορολογική εκκρεμότητα, η υπόθεση έχει κλείσει και ζητώ να αποδοθεί δικαιοσύνη με μία δημόσια συγγνώμη από όσους έγραψαν ψέματα και συκοφαντίες για μένα σήμερα ήρεμα το λέω γιατί αν βράσει το κύμα της Γαρμπή θα αρχίσουμε αλισβερίσι με αγωγές και εξώδικα και θα είναι κρίμα», έγραψε η Καίτη Γαρμπή στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

Να θυμίσουμε πως τον Ιούνιου του 2014 όταν η Καίτη Γαρμπή με ανάρτησή της στην επίσημη σελίδα της στο Facebook είχε μιλήσει για τα όσα λέγονταν και γράφονταν για εκείνη σχετικά με το ότι η τραγουδίστρια σε διάστημα δέκα ετών, δεν είχε δηλώσει στην εφορία εισοδήματα ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Στην ανακοίνωσή της η Καίτη Γαρμπή μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τα δημοσιεύματα προσβάλλουν κάθε έννοια προστασίας των προσωπικών δεδομένων, εξηγούσε τι είχε συμβεί με το ΣΔΟΕ και στο τέλος υπογράμμιζε ότι «η δημοσιοποίηση της περίπτωσής της αποτελεί τη «φούσκα» της υπερβολής και του κατευθυνόμενου αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα προβλήματά του και από τα προβλήματα της χώρας».

Πάντως πως τον Ιούλιο του 2018 το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας δικαίωσε την τραγουδίστρια στην πολυετή διαμάχη της με τη Εφορία, καθώς της διέγραψε πρόστιμο 900.000 ευρώ! Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου εναρμονίζεται με εκείνη του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε, το 2017, ότι είναι αντισυνταγματική η δυνατότητα του ελληνικού Δημοσίου να ελέγξει περιπτώσεις φοροδιαφυγής πέραν της πενταετίας.

Σημειώνεται, ότι η τραγουδίστρια φέρεται να ελέγχθηκε για την περίοδο από το 2000 έως και το 2010. Μάλιστα, το 2014 όταν η ίδια έπεσε στην «τσιμπίδα» των ελεγκτών, είχε αναφέρει σε δήλωσή της: «Το ΣΔΟΕ πριν από 3 χρόνια περίπου άρχισε μια έρευνα που αφορούσε τις φορολογικές δηλώσεις μου από το 2000 μέχρι το 2010. Προσφάτως με κάλεσε να αιτιολογήσω τις κινήσεις δέκα χρόνων των προσωπικών μου λογαριασμών σε πολλές τράπεζες μέσα σε 5 ημέρες. Είναι λογικό να μην μπορέσει κάποιος πολίτης μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα της προθεσμίας, να θυμηθεί, να συγκεντρώσει στοιχεία και να αντικρούσει τα υποστηριζόμενα από το ΣΔΟΕ».

Δες επίσης: Καίτη Γαρμπή: Πρόστιμο «μαμούθ» από την εφορία – Τι έχει συμβεί

Read More

And More