Καλή επιτυχία σε μαθητές αλλά και μαμάδες!

Καλή επιτυχία σε μαθητές αλλά και μαμάδες! | tlife.gr

«Τους μαθητές τους τρώει το στρες, και η αγωνία αν θα μπούνε στις ανώτατες σχολές”, είναι οι στίχοι που ερμήνευσε η Άννα Βίσση πριν από αρκετά χρόνια , μα πάντα είναι επίκαιροι τέτοια εποχή.

Στυλό ανα χείρας, κεφάλι “καζάνι” από το διάβασμα και αρκετό άγχος, συνθέτουν την προσπάθεια που καταβάλουν χιλιάδες μαθητές, οπού από σήμερα θα γεμίσουν τις λευκές κόλλες με τις γνώσεις τους, διεκδικόντας μία θέση στο Πανεπιστήμιο.

“Και όλοι θέλουν να ξεφύγουν από Φυσικοχημείες, Άλγεβρες, Γραμματικές” συνεχίζει ο ύμνος των μαθητών, αλλά το μέλλον θέλει παιδεία , και οι εξετάσεις θέλουν τα μυστικά τους. Πάνω από όλα όμως ξεκούραση και σωστή διατροφή αποτελούν τα βασικά όπλα των μαθητών…

Το παιδί μου δίνει πανελλήνιες

Αγωνία, εκτός από τους μαθητές, έχετε και εσείς οι μαμάδες. Δεν χρειάζεται όμως πανικός. Το παιδί θέλει να σε έχει δίπλα του, να το στηρίζεις και να το κατανοείς. Να μπορείς να καταλάβεις τον αγώνα που δίνει και να το βοηθάς αντί να το επιπλήτεις όταν δεν τα πάει καλά.

Διάβασε τα “μυστικά” της μαμάς Βίκυς Χατζηβασίλειου όπου θα ζήσει κι αυτή την περιόδο των εξετάσεων λόγω των παιδιών της…

“Κρατάω βιβλίο κάθε μέρα και ήδη έχουμε αρχίσει τις επαναλήψεις. Αυτή είναι η πρώτη βοήθεια και είναι ψυχική. Πολλούς φυσικούς χυμούς, ελαφρύ φαγητό ειδικά το βράδυ, πολλή πρωτεϊνη και γλυκά. Τόσα βιβλια έχω γράψει γι’αυτά τα θέματα να μην ξέρω να φροντίζω τα παιδάκια μου; Ο μικρός είναι πολύ αγχωμένος, ο μεγάλος όχι τόσο.

Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Λέμε και ξαναλέμε το μάθημα. Δεν υπάρχει καλύτερη καταπολέμηση του άγχους από την επανάληψη που δίνει την βεβαιότητα της γνώσης. Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδάκια του κόσμου. Εντάξει εμείς δεν έχουμε τίποτα δύσκολο είμαστε πρώτη λυκείου ούτε πανελλήνιες ούτε τίποτα. Αλλά παρόλα αυτά οι εξετάσεις είναι πάντα μια δοκιμασία.”

Και μία συμβουλή από τους μεγαλύτερους στους μικρούς μαθητές. Μπορεί το σχολείο να έχει τις δυσκολίες του, παρόλα όλοι μας μετά λέμε πώς “Τα μαθητικά τα χρόνια δεν τα αλλάζω με τίποτα”

READ more