Το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου είναι ένα βιβλίο για τις γιορτές!

Οι γιορτές έχουν φτάσει, όλα γύρω μας είναι στολισμένα και έχουμε την καλύτερη διάθεση. Μας περιμένουν όμορφες στιγμές για να περάσουμε μαζί με την οικογένεια, φίλους αλλά και μια πιο προσωπική παρέα που επιλέγουμε μόνο για εμάς… Ένα βιβλίο! Να απολαύσουμε λίγες ώρες χαλάρωσης ταξιδεύοντας στις σκέψεις μας. Δες, λοιπόν, τις προτάσεις από τις εκδόσεις Διόπτρα και διάλεξε το ιδανικό βιβλίο για εσένα και τους αγαπημένους σου!

 

Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές

Απίστευτες εικόνες! Το διάσημο μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι σε graphic novel. Αν σας αρέσει ο Ηρακλής Πουαρό, θα λατρέψετε την εκδοχή του σε κόμικ.

 

Χωρίς πρόσωπο

Ένας κατά συρροή δολοφόνος σπέρνει τον πανικό σε Σουηδία και Δανία. Δύο άντρες είναι νεκροί. Το κάθε πτώμα θέλει να πει κάτι. Όλα φαίνονται προσχεδιασμένα από έναν ευφυέστατο δολοφόνο. Ο επιθεωρητής Φάμπιαν Ρισκ ίσως είναι το επόμενο θύμα αλλά και ο βασικός ύποπτος…

600 σελίδες γεμάτες αδρεναλίνη σε ένα θρίλερ! Δεν είναι μια συνηθισμένη υπόθεση και σίγουρα αυτός ο επιθεωρητής δεν είναι όπως οι άλλοι. Αν βαριέστε τα συνηθισμένα…τότε σας έχουμε την καλύτερη πρόταση.

 

Εκδίκηση – Οι δρόμοι της Καταιγίδας #2

Μη χάσετε το 2ο βιβλίο της συναρπαστικής τριλογίας Οι δρόμοι της καταιγίδας που ξεκίνησε με τη Θυσία. Μία συναρπαστική σειρά σε ιστορικό φόντο με μοναδική ατμόσφαιρα εποχής. Ακολουθήστε τη Ρούσσα, μια όμορφη αρχοντοπούλα της Κρήτης, σε ένα ταξίδι αλλοτινών εποχών γεμάτο ίντριγκες και πάθη. Η θυσία της θα αλλάζει ολοκληρωτικά τα δεδομένα της ζωής των δύο παιδιών της. Η μοίρα, όμως, για μία ακόμα φορά, παίζει τα δικά της παιχνίδια, έτσι οι δρόμοι τους χωρίζουν βίαια.

 

Κινούμενη Άμμος

Η ατμόσφαιρα είναι θολή και γκρίζα από τον καπνό της πυρίτιδας. Ο Σεμπάστιαν μπαίνει μέσα στη σχολική αίθουσα γεμάτος με όπλα, αποφασισμένος να τους σκοτώσει όλους. Όλοι έχουν πέσει νεκροί από σφαίρες, εκτός από τη Μάγια, που συλλαμβάνεται για υποκίνηση, άμεση συνέργεια και ανθρωποκτονία. Τι τον οδήγησε σε αυτή τη στυγνή δολοφονία;

Εννέα μήνες μετά, η Μάγια κάθεται έξω από τη δικαστική αίθουσα, περιμένοντας την ετυμηγορία. Και γιατί η Μάγια, η μόνη που ξέφυγε από αυτό το λουτρό αίματος κατέληξε στο εδώλιο κατηγορούμενη;

 

Σε κάποιους αξίζει ο θάνατος

Πόσο εύκολο είναι να πείσεις κάποιον άγνωστο να διαπράξει ένα φόνο για σένα; Και ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να μη σε πιάσουν; Χωρίς πτώμα, δεν υπάρχει φόνος ούτε δολοφόνος… Ήμουν σίγουρη ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα τον έπειθα να διαπράξει το τέλειο έγκλημα. Νέα και όμορφη σύζυγος δολοφονήθηκε από τον βάναυσο εραστή της, θα έγραφαν οι εφημερίδες, ενώ εκείνος θα είχε ένα ακλόνητο άλλοθι. Το σχέδιό μας θα πετύχαινε κι εγώ θα ήμουν μαζί του. Το κίνητρο αυτό φαινόταν απολύτως λογικό…

 

Ποτέ δεν θα σ’ αφήσω

Η Λίντσεϊ Νας δραπετεύει µες στη νύχτα μαζί µε την επτάχρονη κόρη της, αφήνοντας πίσω τον Άντριου, έναν άντρα χαρισματικό και γοητευτικό, αλλά ταυτόχρονα αλκοολικό, κτητικό και βίαιο. Εκείνος την ίδια νύχτα, προκαλεί τον θάνατο μιας γυναίκας με το αυτοκίνητό του και κλείνεται στην φυλακή. Τώρα όμως ο Άντριου αποφυλακίζεται και μια σειρά από απειλές και ατυχήματα συμβαίνουν στον περίγυρό της.

Ένα τρομακτικό, ανατρεπτικό θρίλερ γεμάτο αγωνία, καθώς εξερευνά τον πιο σκοτεινό πυρήνα του έρωτα και της εμμονής.

 

Τέταρτη πόρτα

Εσείς πιστεύετε στα πνεύματα; Μια φωτεινή καθηλωτική λάμψη, βήματα το βράδυ σε έναν άδειο όροφο, ένα πτώμα σε ένα κλεισμένο δωμάτιο που δεν έχει παραβιαστεί. Υπάρχει άραγε λογική εξήγηση… ή μήπως όχι; Ο συγγραφέας του βιβλίου Paul Halter έχει χαρακτηριστεί «διάδοχος του John Dickson Carr», που θεωρείται ο μετρ του locked room mystery.

 

Εγώ, ο Σίμος Σιμεών

Και τώρα θα κάνουμε ένα διαφορετικό ταξίδι στην Χαλκόπολη, μια πόλη στην επαρχία της Ελλάδας του ’60 με όλα της τα στερεότυπα. Και εκεί θα συναντήσουμε τον Σίμο, ένα παιδί που θέλει να καθορίσει τις προοπτικές μιας άλλης ζωής, με διαφορετικές αξίες, πέρα από τον σοβαροφανή μικρόκοσμο που ακόμα διαιωνίζει τις εμμονές του… από τον μοναδικό Γιάννη Ξανθούλη.

 

Το κορίτσι από τη Γερμανία

 

Δυο νεαρά κορίτσια. Δυο διαφορετικές ιστορίες στο πέρασμα των χρόνων κι ένα συγκλονιστικό ιστορικό γεγονός. Το βιβλίο είναι βασισμένο στην τραγική ιστορία των Εβραίων προσφύγων επιβατών του ατμόπλοιου Σεντ Λούις και στην πίστη της ελπίδας που γεννιέται ακόμη και στις πιο σκοτεινές εποχές.

Read More

And More