Κάνε αξέχαστες διακοπές στην… Αθήνα!

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ένας-ένας φίλος σου ή συναδελφός του την κάνει με ελαφρά, για μέρη… εξωτικά! Εσύ από την άλλη ξέμεινες στην πρωτεύουσα και ίσα που είσαι έτοιμη να φορέσεις μαύρες πλερέζες. Σίγουρα όμως οι προτάσεις του TL!fe θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις.

Κι αν πάλι δεν είσαι από την Αθήνα, ευκαιρία να την επισκεφτείς τώρα το καλοκαιράκι και να την ευχαριστηθείς καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη εποχή!

Σε πρώτο στάδιο πρέπει να δεις όλα τα θετικά που επικρατούν το καλοκαίρι στην πανέμορφη Αθήνα. Ναι, αυτή την περίοδο μπορείς να την πεις και πανέμορφη την πρωτεύουσα. Ο λόγοι είναι πολλοί κι εσύ έτοιμη να τους ανακαλύψεις! Αρχικά όλοι οι δρόμοι είναι άδειοι. Μπορείς να πας παντού χωρίς να υποφέρεις από το μποτιλιάρισμα και μην ξεχνάς ότι δεν έχεις και την ένοια τού δακτυλίου! Μην ξεχνάς και το parking. Μπορείς να παρκάρεις παντού και πάντα!

Οι παραλίες είναι σχεδόν άδειες. Μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου χωρίς να χρειάζεται κάνεις μαραθώνιο για να βρεις μια ξαπλώστρα να αράξεις και δίχως να μπερδεύεται η άμμος με το λάδι σου, από τα παιχνίδια των πιτσιρικάδων, που ζωή να χουν τα παιδάκια δεν λέμε, αλλά είναι πολύ καλύτερο το τοπίο της παραλίας δίχως αυτά. Είσαι ελεύθερη να διοργανώσεις ένα από τα καλύτερα πάρτυ αφού οι γείτονες λείπουν κι επίσης στα bar και στα clubs βρίσκεις εύκολα να αράξεις σε όποιο τραπέζι ή σημείο θέλεις. Και μην ξεχνάμε την απόλαυση τού να ψωνίζεις δίχως να περιμένεις σε καμία ουρά δοκιμαστηρίου ή ταμείου.

Πάμε και στο πρακτικό κομμάτι τώρα! Το βασικό κομμάτι είναι οι παραλίες και οι κοντινές αποδράσεις. Κάποια νερά που μπορείς να εμπιστευθείς άφοβα, είναι: Ακτή Θεμιστοκλέους Α και Β Φρεαττύδα, Έδεμ, Φλοίσβος, Καστέλλα, Ακτή Αλίμου, τις παραλίες στις αρχές της Γλυφάδας, Πλαζ Αστέρας Γλυφάδας, Παραλία Βούλας, Καβούρι, Τέρμα Βάρκιζας, Λαγονήσι Γαλάζια ακτή στην αρχή της, Σαρωνίδα, Σούνιο, Σχοινιάς, Μαραθώνας, Ζούμπερι, Λούτσα, Κακιά Θάλασσα, Κινέττα στο ύψος του ξενοδοχείου Bousoulas. Για περισσότερα σημεία μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα www.pakoe.gr.

Για όσες από εσάς θέλετε πιο glam καταστάσεις κι ας μην μπορέσατε να ξεφύγετε από το νομό… Αττικής, οι λύσεις είναι εδώ! Νιώσε πως βρίσκεσαι σε ένα κοσμπολίτικο νησί, κάνοντας το μπάνιο σου σε πισίνες lux ξενοδοχείων και πίνοντας το κοκτεήλ σου σε μπαλκόνια με θέα το… άπειρο! Πάρε παρεό, γυαλιά ηλίου, αντιηλιακό και κάνε το ”κομμάτι” σου αλά Paris Hilton στο… Ηilton! Για την χρήση της πισίνας πληρώνεις τις καθημερινές 35Ε και τα Σαββατοκύριακα 55€.

Fresh Design Hotel: Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας στη Σοφοκλέους και σου δίνει την δυνατότητα να απολαύσεις το μπάνιο σου με θέα την Ακρόπολη. Πληρώνεις 20€ και έχεις πετσέτα ξαπλώστρα και ένα δωρεάν αναψυκτικό ή ποτό. Στο ισόγειο θα βρεις ένα υπέροχο ice club που θα σε ξεδιψάσει με τα παγωμένα drinks του και θα σε ξεσηκώσει με τους ξέφρενους ρυθμούς της μουσικής του. Αthens Imperial: Κάνε το μπάνιο σου στην Πλ. Καραϊσκάκη! Όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται πηγαίνοντας μέχρι το roof garden του πεντάστερου αυτού ξενοδοχείου τίποτα δεν σου θυμίζει πια ότι βρίσκεσαι στο Μεταξουργείο! Η τεράστια πισίνα, το ξύλινο ντεκόρ και η υπέροχη θέα σε ταξιδεύουν σε μία άλλη διάσταση. Για να έχεις πρόσβαση στην πισίνα πληρώνεις 15€ που σου εξασφαλίζουν πετσέτες και ξαπλώστρα. Life Gallery: Αν μένεις βόρεια προάστια τότε το συγκεκριμένο ξενοδοχείο που βρίσκεται στην Εκάλη είναι για σένα η καλύτερη επιλογή. Για να απολαύσεις την υπέροχη πισίνα του, δίνεις τις καθημερινές 25€ και τα Σαββατοκύριακα 35€.

Και αφού το φόρτε μας είναι οι πισίνες δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το Copa-Copana. Ξέφρενο παιχνίδι, νεροτσουλήθρες για όλα τα γούστα, πισίνες , καταστήματα και καφετέριες κάνουν αυτό τον θεματικό πολυχώρο ένα από τα πιο in στέκια της Αθήνας και το βρίσκεις στο Χαϊδάρι.

Μην ξεχάσεις να εκμεταλλευτείς κάποια σημεία που στο αυτί σου ακούγονται τόσο γνωστά όσο και το spread αλλά από ουσία… τίποτα! Μπορείς να ξεκινήσεις με τους επτά ιστορικούς λόφους της Αθήνας (Ακρόπολη, Άρειος Πάγος, Φιλοπάππου, Λόφος του Αστεροσκοπείου, Πνύκα, Λυκαβηττός, Τουρκοβούνια) και απόλαυσε την απίστευτη θέα που δεν φανταζόσουν πως μπορούσες να συναντήσεις τόσο κοντά σου.

Φυσικά καλοκαιράκι δίχως μουσική, δεν γίνεται! Οι συναυλίες είναι άπειρες όπως και clubs της παραλιακής. Βγάλε ατζέντα λοιπόν και σημείωνε: Δες τους Black Eyed Peas στις 7 Iουλίου στο Terra Vibe στη Μαλακάσα, τους Faithless επίσης στο Rockwave, τους Cranberries στις 14 Ιουλίου στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη και πολλές, πολλές άλλες. Have fun!

Ρεπορτάζ: Καλλιόπη Γεωργοπούλου

Read More

And More