Κάννες 2017: Αυτός θα είναι ο φετινός πρόεδρος του 70ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Ο Ισπανός κινηματογραφιστής Πέδρο Αλμοδόβαρ (Pedro Almodóvar), ο οποίος έχει τιμηθεί το 1999 με βραβείο Σκηνοθεσίας για το “Όλα για τη Μητέρα Μου” από τoν θεσμό αυτό, θα προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής του φετινού 70ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές του.

Πρόκειται για τον πρώτο Ισπανό που αναλαμβάνει επικεφαλής της διοργάνωσης αυτής και θα διαδεχθεί στη θέση αυτή τον σκηνοθέτη του “Mad Max”, τον Αυστραλό Τζορτζ Μίλερ.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που γιορτάζω την 70η επέτειο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών αναλαμβάνοντας αυτό το αξίωμα που έχει τόσο κύρος. Είμαι ευγνώμων που μου κάνουν την τιμή αυτή και έχω τρακ!”, δήλωσε ο Ισπανός σκηνοθέτης που μετράει πλέον περισσότερα από 30 χρόνια πίσω από την κάμερα στα κινηματογραφικά πλατό, με ταινίες όπως οι: “Κακή Εκπαίδευση”, “Μίλα της” και “Καυτή Σάρκα”.

“Το να είσαι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη και ελπίζω να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων. Μπορώ να σας πω ότι θα αφιερωθώ ψυχή τε και σώματι σε αυτόν τον σκοπό, που τον θεωρώ ταυτοχρόνως ευχαρίστηση και προνόμιο”, πρόσθεσε.

Ο Αλμοδόβαρ θα απονείμει μαζί με την κριτική επιτροπή τον Χρυσό Φοίνικα του φετινού Φεστιβάλ των Καννών που θα διεξαχθεί από τις 17 ως τις 28 Μαΐου.

Ο Ισπανός κινηματογραφιστής που έχει στο ιστορικό του είκοσι ταινίες και είναι γνωστός κυρίως για τα γυναικεία πορτρέτα του έχει βραβευτεί επίσης με δυο Όσκαρ για τις ταινίες “Όλα για τη Μητέρα μου” και για το “Μίλα της”.

Read More

And More