Καραμέρος – Χαριτάτος: “Παίζονται ανήθικα παιχνίδια”

“Πέσαμε στην κέντα των δημοσίων σχέσεων και κάποιων κριτικών που κάνουν κριτική για την τηλεόραση μέσα από την τηλεόραση” λέει ο Γιώργος Καραμέρος μιλώντας στην εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ”.

Ο Σπύρος Χαριτάτος τον συμπληρώνει:
“Το μερίδιο ευθύνης μας είναι το ότι δεν συμμαχήσαμε με κάποιους. Δεν πιάσαμε κολαούζους κάποιους φίλους δημοσιογράφους, δεν παραχωρήσαμε κομμάτι της προσωπικής ζωής μας. Μας ζητούσαν να δώσουμε παπαράτσι φωτογραφίες και ανά πάσα στιγμή συνεντεύξεις… Δεν ανήκει στην πρακτική μας να κάνουμε συμμαχίες και χατίρια ούτως ή άλλως και αυτό το πληρώνουμε. Γι΄ αυτό μας είχαν προειδοποιήσει από το καλοκαίρι όλοι αυτοί που έχουν εύλογο συμφέρον αυτή τη στιγμή η εικόνα η δική μας να είναι δυσάρεστη ή η χείριστη”.

– Δηλαδή,σας εκβίαζαν;
– Σ.Χ.: “Δεν εκβιάζομαι εγώ. Επιλογές κάνω. Ο άλλος σε πλησιάζει και σου λέει: Ο άλλος δίνει αυτό, εσύ τι δίνεις; Εγώ δίνω τη δουλειά μου. Από το καλοκαίρι υπόκειμαι σε μια διαρκή πίεση από συναδέλφους εκπομπών και μετά εφημερίδων για να συμμετέχω ως τηλεοπτικό προϊόν σε αυτό που γίνεται».
– Γ.Κ.: “Είμαστε δύο δημοσιογράφοι σε αυτή τη ζώνη. Πέρυσι τον πόλεμο αυτόν τον δέχθηκε η Ελένη Μενεγάκη και εφέτος είναι η σειρά μας. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Η αρνητική κριτική πουλάει”.
– Σ.Χ.: “Το ανήθικο για μένα στην όλη ιστορία ξέρετε ποιο είναι; Το να πεις ότι δεν έχω καλά νούμερα, εντάξει το ξέρω κι εγώ. Δεν με ενδιαφέρει, όπως δεν με ενδιέφερε και πέρυσι που έκανα καλά νούμερα. Το να πεις όμως ότι έχω έπαρση, έχει αλλοιωθεί ο χαρακτήρας μου ή ότι τώρα βγαίνει ο αληθινός, κακός χαρακτήρας μου θεωρώ ότι με εξυβρίζεις διά της πλαγίας οδού”.

– Σε επίπεδο περιεχομένου εκπομπής θεωρείτε και επιμένετε ότι είστε καλύτεροι;

Σ.Χ.: “Κάθε παρουσιαστής στην εκπομπή του διαχειρίζεται προϊόντα. Αναλόγως το γκελ που κάνουν αυτά τα προϊόντα στο κοινό έχουν και το ανάλογο αποτέλεσμα. Ο ΑΝΤ1- και σωστά- κράτησε μια οικονομική πολιτική βιώσιμη για το σύνολο των εργαζομένων. Αντίστοιχα άλλα κανάλια έχουν εξαιρετικά δαπανηρά προγράμματα- εις βάρος ή όχι των εργαζομένων θα το δείξει ο χρόνοςτα οποία διαχειρίζονται σε συνέργεια εκπομπές με επιτυχία και πολύ καλά κάνουν. Θεωρώ ότι αυτό για κάποιον που ξέρει τηλεόραση είναι απολύτως λογικό. Είναι σαν να χειρίζεται ο ένας πυρηνοκίνητο υποβρύχιο και εσύ ένα απλό. Το πρώτο σαφώς θα έχει μεγαλύτερη ταχύτητα”.

Γ.Κ.: “Επίσης πρέπει να πω ότι εφέτος μας συνέβησαν πράγματα που δεν έχουν ξανασυμβεί. Οπως το να φεύγει ένας συνεργάτης σου, να εξαφανίζεται και να τον ψάχνεις μέσω του Ερυθρού Σταυρού. Αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν έχει δοθεί απάντηση, έστω και αν είναι προσωπικοί οι λόγοι”.

– Αναφέρεστε,υποθέτω,στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Γ.Κ.: “Ναι. Και αυτό ήταν ένα πλήγμα. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι φταίμε εμείς γι΄ αυτό. Είναι πανθομολογούμενη η καλή σχέση μας μαζί της”.

– Εχει γίνει κάποια άλλη συζήτηση για κάτι που θα μπορούσατε να κάνετε εκτός από το «10 με 1 μαζί»;

Γ.Κ.: “Ελπίζω το κανάλι να θυμάται ότι δημοσιογράφοι είμαστε και ως δημοσιογράφοι μπήκαμε στην εκπομπή αυτή με ένα υψηλό ρίσκο. Παραμένουμε δημοσιογράφοι, παρά τις αναθυμιάσεις της κουζίνας και τα αστρικής φύσεως σενάρια. Θα ήταν τιμή μας να επιστρέψουμε στην ενημέρωση, χωρίς αυτό να μορφοποιείται σε κάποια εκπομπή ειδικότερα”.

Read More

And More