Καρέ καρέ η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας – Μάγεψε ως πρωθιέρεια η Κατερίνα Λέχου

Το ιερό σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, η Ολυμπιακή Φλόγα, άρχισε το ταξίδι της στον κόσμο. Σε μία συγκλονιστική τελετή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αρχαία Ολυμπία. Τελικός πορισμός της Ιερής Φλόγας, που είναι και σύμβολο της ειρήνης, είναι το Ρίο όπου θα φιλοξενηθεί η κορυφαία των αθλητικών διοργανώσεων τον Αύγουστο.

Στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας μάγεψε με την παρουσία της η πρωθιέρεια, Κατερίνα Λέχου.


Ο Θεός Απόλλωνας ήταν σύμμαχός της και έστειλε τις ακτίνες του. Ο βωμός στο ναό της Ηρας άναψε, η δάδα της πρωθιέρειας γέμισε με φως και αυτό μεταλαμπαδεύτηκε στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον παγκόσμιο πρωταθλητή της ενόργανης γυμναστικής, Λευτέρη Πετρούνια.

Εκείνος, με τη σειρά του, την έδωσε στον Βραζιλιάνο Ολυμπιονίκη του μπιτς βόλεϊ, Giovane Gavio και η Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της για τους επόμενους σταθμούς μέχρι να φτάσει, στις 5 Αυγούστου, στο στάδιο Μαρακανά.


Η Κατερίνα Λέχου ευχαρίστησε το Θεό Απόλλωνα που έστειλε τις ακτίνες του να ανάψει η Φλόγα για τη φιλόξενη πόλη του Ρίο και έπειτα είπε: “Και ‘σύ Δία, χάρισε ειρήνη σε όλους τούς λαούς της γης…”. Θέλοντας έτσι να στείλει ένα δυνατό μήνυμα σε όλο τον κόσμο και υπογραμμίζοντας με αυτό τον τρόπο πόσο επίκαιρες και αναγκαίες είναι οι αρχές του Ολυμπισμού.

Οι λεπτομέρειες της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Συγκλονιστική ήταν και η απαγγελία αποσπάσματος του ποιήματος “Το φως της Ολυμπίας” του Τάκη Δόξα από τον ηθοποιό Γιάννη Στάνκογλου, ενώ η Αρτεμις Ιγνατίου δημιούργησε δυο εξαιρετικές χορογραφίες τις “ Νηρηΐδες” και τους “Κούρους με τις κόρες”. Οι ιέρειες ήταν περισσότερες από κάθε άλλη φορά, 30 τον αριθμό και οι κούροι 13.

Η κ. Ιγνατίου καλούσε τις ιέρειες χτυπώντας δυο πέτρες που είχε στα χέρια της και τις χρησιμοποιεί από το 2008. Τις είχε βρει σε ποτάμι στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο Πέτρος Ιωάννου, ήταν ο κήρυκας με το κοχύλι και αυτός έδωσε το σύνθημα της εισόδου των γυναικών στο ναό, ενώ η Ισμήνη Λιαροπούλου άφησε από τα χέρια της ελεύθερο το λευκό περιστέρι, το σύμβολο της παγκόσμιας ειρήνης.

Πριν τις χορογραφίες τιμήθηκε και η μνήμη της εμβληματικής χορογράφου των τελετών, Μαρίας Χορς.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει στην Ελλάδα επί επτά ημέρες. Τη Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου, στις 14:00, θα γίνει η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στο σημείο της Ιστορικής Αφετηρίας του Μαραθωνίου Δρόμου. Ανάμεσα σε αυτούς που θα δώσουν δυναμικό και ξεχωριστό παρών στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας συμμετέχοντας στη μεγάλη γιορτή του Παγκόσμιου Αθλητισμού θα είναι και ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης.

Θα ακολουθήσει ειδική τελετή η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 27 του μήνα και όπου θα παραδοθεί η Ιερή Φλόγα στους Βραζιλιάνους διοργανωτές.

Σε αυτή την τελετή το πρόγραμμα “Ελλάδα μπορείς” με επικεφαλής τον Σάκη Ρουβά μας καλεί να ενώσουμε τις φωνές μας και να δώσουμε με την παρουσία μας το πιο ηχηρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο για την στήριξη της συμμετοχής της χώρας μας στην 31η θερινή Ολυμπιάδα.


Ο κορυφαίος Έλληνας σταρ, εκτός από την επικοινωνιακή καμπάνια που έχει αναλάβει, θα συμμετάσχει στο τέλος του τελετουργικού παράδοσης της Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο. Και θα είμαστε όλοι εκεί!

Φωτογραφίες: Reuters

Read More

And More