Καταδικάστηκε η Bar Refaeli για φοροδιαφυγή – Στη φυλακή για 16 μήνες η μητέρα της

Προβλήματα με τον νόμο αντιμετωπίζει το διάσημο μοντέλο από το Ισραήλ, Bar Refaeli. Όπως αναφέρει το Associated Press, η 35χρονη καλλονή έκανε συμφωνία με τις ισραηλινές αρχές για μια υπόθεση φοροδιαφυγής που κρατά χρόνια. Η Bar καταδικάστηκε σε εννέα μόλις μήνες κοινοτικής εργασίας, ενώ η μητέρα της και ατζέντης μοντέλων πρόκειται να εκτίσει ποινή 16 μηνών στην φυλακή. Μητέρα και κόρη πρόκειται να πληρώσουν, επίσης, πρόστιμο 790,000 λίρες επιπλέον των εκατομμυρίων επιστροφής φόρο που οφείλουν στο Ισραήλ.

Όλα ξεκίνησαν όταν το διάσημο μοντέλο και παρουσιάστρια έδωσε λανθασμένα φορολογικά στοιχεία με βάση την κύρια κατοικία της κατά την διάρκεια της καριέρας της αλλά και της περιόδου που ήταν ζευγάρι με τον Leonardo DiCaprio από το 2006 έως το 2011. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στη χώρα του Ισραήλ, η κατοικία βασίζεται στο εάν κάποιος περνά την πλειοψηφία ενός ημερολογιακού χρόνου στην χώρα.

Η Bar Refaeli ισχυρίστηκε πως δεν έμενε και πολύ καιρό εκεί όσο εργαζόταν στις αρχές της δεκαετίας του 2000, καθώς ταξίδευε σε όλο τον κόσμο για φωτογραφήσεις και εμφανίσεις σε κόκκινα χαλιά, ωστόσο οι ισραηλινοί εισαγγελείς διαφωνούν και την κατηγόρησαν για την παροχή εσφαλμένων φορολογικών στοιχείων.

«Κατά την σχετική χρονική περίοδο, η Bar ήταν στην ηλικία των 20, εργαζόταν ως διεθνές μοντέλο και δεν ασχολήθηκε με οικονομικά ζητήματα. Σήμερα αναλαμβάνει την ευθύνη για λάθη που έγιναν», αναφέρουν οι δικηγόροι του μοντέλου. Όσον αφορά τη μητέρα της, Zip Refaeli, κατηγορείται ότι απέτυχε στο να αποκαλύψει το πραγματικό της εισόδημα στην εφορία, αποφεύγοντας έτσι να πληρώσει τους φόρους που έπρεπε.

Read More

And More