Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία καθώς το κύμα κακοκαιρίας συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα. Ακόμα και χιόνια αναμένεται να πέσουν από Πέμπτη.

Η πρόγνωση για την Τετάρτη
Περιμένουμε βελτιωμένο καιρό στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα έχουμε μόνο λίγες νεφώσεις που θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε πάλι βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι ισχυρές κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, δηλαδή στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.
Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια, δηλαδή στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί – βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο και στις υπόλοιπες νοτιότερες περιοχές του Αιγαίου όπως είναι η θάλασσα των Κυθήρων, το Κρητικό πέλαγος, το Καρπάθιο και η θάλασσα της Ρόδου, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 εως 17 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 εως 18 βαθμούς και στα νησιά από 12 εως 23 βαθμούς Κελσίου.
Η θερμοκρασία θα πέσει κυρίως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουμε κρύο και δεν αποκλείεται να έχουμε τα πρώτα χιόνια στα βουνά κυρίως της Πίνδου και της Ροδόπης
Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρό με συννεφιές, σποραδικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 2 με 4 μποφόρ αλλά στον νότιο Ευβοϊκό θα φτάσουν τα 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος σε πτώση θα κυμανθεί από 13 εως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιές και πιθανά να εκδηλωθούν κάποιες πρόσκαιρες μπόρες ωστόσο θα υπάρξουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς κυρίως από ανατολικές διευθύνσεις ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 εως 17 βαθμούς Κελσίου.

Read More

And More