Καταστράφηκαν τα όργανά της από τη νευρική ανορεξία και της ζητούσαν να αδυνατίσει κι άλλο!

H Georgina Wilkin είχε να φάει τόσο καιρό που σχεδόν λιποθύμησε στο μετρό του Λονδίνου μια μέρα που πήγαινε να επισκεφτεί τον ατζέντη της. Όταν έφτασε τελικά όμως στο γραφείο του η 16χρονη, εκείνος την κοίταξε και της είπε πως ήταν πολύ ευχαριστημένος και τη συμβούλευσε να συνεχίσει να κάνει ό,τι έκανε…

Georgina

Δυστυχώς η Georgina πήρε τόσο σοβαρά τα λόγια του ατζέντη της που για τα επόμενα εφτά χρόνια της ζωής της, πάλευε με τη νευρική ανορεξία με αποτέλεσμα η καρδιά της και τα νεφρά της να υποστούν σοβαρές επιποπλοκές εξαιτίας του υποσιτισμού

Georgina
Model
Από θαύμα έζησε και στα 23 της χρόνια αποφάσισε να ξεσκεπάσει τη βιομηχνία της μόδας και ν’ αποκαλύψει όσα τραβάνε τα μόντέλα. Η πίεση είναι απίστευτη… Ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε κι άλλα κρούσματα νευρικής ανορεξίας, είναι οι πελάτες να μποϊκοτάρουν τις εταιρίες που αναγκάζουν τα κορίτσια να φορούν μικρότερο νούμερο του 8.

Η Georgina μπήκε στον χώρο της μόδας στην ηλικία των 15 και την ανακάλυψαν στον δρόμο. Πηγαίνοντάς της στο πρακτορείο μοντέλο την έκαναν να νιώσει ότι ήταν η Kate Moss! Της έλεγαν: “Θέε μου είσαι τόσο μοναδική! Είμαστε τόσο ενθουσιαμένοι που είσαι εδώ μαζί μας!”

Η ίδια ήταν απίστευτα κολακευμένη και ενθουσιασμένη, όπως και η μαμά της. Ακόμη όμως δεν ήξεραν τον επικίνδυνο κόσμο της μόδας…

Georgina
Georgina
Σιγά, σιγά όμως κατάλαβε πως το σώμα της αντιμετωπιζόταν ως αντικείμενο και προϊόν. Κολακεύτηκε ιδιαίτερα όταν της ζήτησαν να δουλέψει για την ιαπωνική βιομηχανία μόδας, αλλά έπρεπε να πέσει ακόμη 3 νούμερα στους γοφούς κι έναν πόντο στη μέση της. Το μόνο που έτρωγε ήταν σαλάτες και λαχανικά και πολλές φορές έμενε και δύο μέρες δίχως καθόλου τροφή.

Κάθε φορά που φωτογραφιζόταν με μπικίνι της έλεγαν ότι έπρεπε να χάσει λίγο ακόμα. Όταν έφτασε στην Ιαπωνία το 2006 προς έκπληξή της κατάλαβε πως ήταν το μεγαλύτερο κορίτσι των καταλόγων μόδας. Εκεί την έβαζαν να υποδύεται 30χρονες κι έγκυες γυναίκες.

Ήταν δυστυχισμένη και η ζωή της άρχισε να είναι μίζερη αφού στα 16 της χρόνια ήταν μόνη σε μια τεράστια πόλη. Όσο περνούσαν τα χρόνια άρχισε να είναι αδύναμη και ν’ “αρρωσταίνουν” τα όργανά της. Άρχισε να παίρνει αντικαταθλιπτικά και αγχολυτικά χάπια… Μετά παράτησε και τη μόδα. Τώρα νιώθει πολύ τυχερή που έζησε και θυμωμένη όταν βλέπει φωτογραφίσεις κοριτσιών που δείχνουν λαμπερά αλλά ξέρει ότι έχουν διατροφικές διαταραχές.

Ως interor designer πια μίλησε για το πρόβλημά της στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου και είπε πως ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η μάστιγα της νευρικής ανορεξίας, είναι να σταματήσουμε να αγοράζουμε τα προϊόντα μεγάλων εταιριών που χρησιμοποιούν “άρρωστα” κορίτσια για τις καμπάνιες τους.

The

Read More

And More