Κατερίνα Διδασκάλου: «Η τηλεόραση χωρίζεται πλέον στην εποχή προ Άγριων Μελισσών και στην εποχή μετά»

Η Κατερίνα Διδασκάλου παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Real Life και την Κορύνα Μανταγάρη. Η ηθοποιός που την περσινή σεζόν έλαμψε με τον ρόλο της στη σειρά «Μαύρο Ρόδο» μίλησε και για τις «Άγριες Μέλισσες» και την τεράστια επιτυχία τους.

Οι Άγριες Μέλισσες ήταν κομβική σειρά για την ελληνική τηλεόραση…

Πιστεύω ότι πλέον η τηλεόραση χωρίζεται στην εποχή προ Άγριων Μελισσών και στην εποχή μετά. Υπήρχαν άνθρωποι που έρχονταν στο θέατρο να με δουν και μου έλεγαν «συγχαρητήρια, μας αρέσατε πολύ, τρέχουμε τώρα να σας δούμε στις Άγριες Μέλισσες». Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τον κόσμο, μέσα στην καραντίνα, ο Γιάννης Καραγιάννης, σε μια εποχή που όλοι ήθελαν εύκολα πράγματα, επέβαλε μια καθημερινή δραματική σειρά εποχής.

Ανέβασε τον πήχη για τις άλλες παραγωγές και έφερε την μυθοπλασία πίσω στην τηλεόραση. Τα λέω αυτά γιατί συνήθως μιλάμε για τους ηθοποιούς και τους σκηνοθέτες, ενώ τους παραγωγούς τούς έχουμε για να τους ζητάμε και να τους βρίζουμε όταν βλέπουμε ελλείψεις. Στην προκειμένη περίπτωση, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Καραγιάννη, που το πίστεψε πολύ.

Παρότι είχα κι άλλες προτάσεις από την τηλεόραση, επέλεξα να μείνω στην παραγωγή Καραγιάννη γιατί πρέπει να εκτιμάμε και τους ανθρώπους που έχουν την τόλμη να κάνουν πράγματα όταν δεν είναι σίγουρη επιτυχία. Χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κόσμο που με κράτησε ενεργή στο θέατρο, για να μπορώ να επιλέξω να απέχω από την τηλεόραση, να έχω την πολυτέλεια να πω όχι στην τηλεόραση.

Γιατί και αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα να μπορείς να επιλέγεις τα τηλεοπτικά που κάνεις, επειδή μπορείς και ζεις μόνο από το θέατρο. Είναι μεγάλη υπόθεση και το μεγάλο μπράβο ανήκει στον κόσμο. Μεγάλο ευχαριστώ όμως και στον κόσμο που κάθισε στον καναπέ του να δει τη σειρά, αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ξεκολλάει από τον καναπέ του και έρχεται να με δει στο θέατρο. Να λέγονται αυτά. Ο πολιτισμός, όταν γίνεται με αισθητική, είναι ηθική.

Read More

And More