Κατερίνα Γερονικολού στο TLIFE: Η ιστορία πίσω από τον ρόλο “Σμύρνη μου αγαπημένη” και η σχέση της με τη Μιμή Ντενίση

Η Κατερίνα Γερονικολού αυτή την περίοδο βρίσκεται στη Μυτιλήνη, όπου καθημερινά πραγματοποιούνται γυρίσματα για την ταινία “Σμύρνη μου αγαπημένη” σε σενάριο Μιμής Ντενίση και Martin Sherman και σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη.

Το TLIFE ταξίδεψε στο όμορφο νησί της Λέσβου και συνομίλησε με την Κατερίνα Γερονικολού στον εντυπωσιακό κήπο του σπιτιού, όπου λαμβάνουν χώρα τα γυρίσματα. Πρόκειται για το ιστορικό αρχοντικό Αλεπουδέλη, στο οποίο έζησε ο Οδυσσέας Ελύτης και φιλοξένησε πολλά σπουδαία πρόσωπα της εποχής.

Ενθουσιασμένη με τον καινούριο ρόλο της, χαμογελαστή και ευδιάθετη, η Κατερίνα Γερονικολού αναφέρθηκε στην ταινία, αποκάλυψε την απίστευτη ιστορία πίσω από τη συμμετοχή της και μίλησε για τη σχέση της με τη Μιμή Ντενίση.

Παράλληλα, η ταλαντούχα ηθοποιός μας έδωσε μια γεύση από τις ημέρες της καραντίνας της, ενώ έκανε το δικό της σχόλιο για την επόμενη ημέρα στο θέατρο, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. 

Λίγα λόγια για τον ρόλο της στην ταινία “Σμύρνη μου αγαπημένη”, η οποία αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τα Χριστούγεννα του 2021.

“Υποδύομαι τη Ζαχαρούλα, η οποία είναι η υπηρετριούλα του σπιτιού, η πιο αδέξια και η πιο άγαρμπη από όλες, που δεν ξέρει ακριβώς να κάνει δουλειές, που δεν ξέρει τι θέλει και τι είναι. Δεν νιώθει φτωχή και αμόρφωτη, όμως είναι. Παρ’ όλα αυτά αγαπάει τη ζωή, νιώθει καλά, είναι χαρούμενη και ερωτεύεται τον γιο των αφεντικών. Την περίοδο, όμως, που η ταινία λαμβάνει χώρα αυτά δεν επιτρέπονται…

Οπότε είναι ένας απαγορευμένος έρωτας. Το βασικό σε όλο αυτό είναι το πώς η καταστροφή αλλάζει τα πάντα, αλλάζει τα στερεότυπα, αλλάζει τις δομές, το τι πιστεύει ο άνθρωπος, αλλά και το τι έχει σημασία. Συνεπώς, θα δούμε έναν ρόλο από τα αθώα ξέγνοιαστα χρόνια του στη νιότη μέχρι το μεγάλωμά του”.

 

Διάβασε ακόμα: Σμύρνη μου αγαπημένη: Το TLIFE μαζί με τους πρωταγωνιστές στη Μυτιλήνη

 

Η απίστευτη ιστορία πίσω από τη συμμετοχή της στην ταινία. Γιατί ήθελε να αρνηθεί την πρόταση;

“Όταν ξεκίνησε το θεατρικό, είχα πάει στο σπίτι της κυρίας Ντενίση να της πω όχι στην πρόταση. Δεν μου είχε διαβάσει το σενάριο απλά μου είχε πει να πάω στο σπίτι για να ακούσω το επόμενο έργο της. Μου λέει “θέλω να σου κάνω ένα δώρο”.

Εγώ, στο μεταξύ, ήμουν σε μια μεγάλη θεατρική επιτυχία τότε, που θα πήγαινε δεύτερη χρονιά, οπότε δεν σκεφτόμουν να φύγω. Επειδή, λοιπόν, ντράπηκα να της πω όχι από το τηλέφωνο, αποφάσισα να πάω στο σπίτι και να της το εξηγήσω από κοντά, γιατί πραγματικά τη σέβομαι και δεν ήθελα να πω ένα ξερό όχι.

Πάω εκεί πέρα και πριν προλάβω να εξηγήσω όλα αυτά, αρχίζει να μου διαβάζει το έργο και στο τέλος μου λέει “πώς σου φάνηκε ο ρόλος σου” και λέω “τέλειος, θα τον πάρω”. Πήγα να πω όχι, δεν πρόλαβα, γιατί ήταν ενθουσιασμένη με αυτό που ήθελε να μου διαβάσει και αφού τελείωσε το έργο, είχα ήδη φύγει από την παράσταση που ήμουν.

Ήταν πολύ αστείο. Πήγα να πω όχι και έφυγα με τον ρόλο στο χέρι. Είδα κάτι σε αυτό το έργο, όχι στον ρόλο. Είναι ο πιο αγαπημένος ρόλος που έχω κάνει στα 12 χρόνια που δουλεύω. Το πιο βασικό απ’ όλα είναι ότι το έργο είναι τόσο σημαντικό. Έχει απίστευτη αξία και δύναμη”. 

Η σχέση της με τη Μιμή Ντενίση και η καλύτερη συμβουλή που της έχει δώσει.

“Η Μιμή Ντενίση είναι πάντα χαρούμενη και αισιόδοξη! Μου έχει προσφέρει μια τεράστια αγκαλιά, απίστευτες γνώσεις, είναι γενναιόδωρη. Η Μιμή είναι πολύ σημαντική φίλη μου, αλλά παράλληλα με έχει βοηθήσει και τόσο πολύ. Στη δική μου πορεία έχει παίξει σημαντικό ρόλο η σκληρή δουλειά και η βοήθεια από ανθρώπους που με πίστεψαν. Δεν είναι τύχη αυτό.

Μία συμβουλή που μου έχει δώσει η Μιμή Ντενίση και μου έχει μείνει είναι να μην ακούω τα αρνητικά σχόλια. Δεν ακούγεται πρωτότυπο αλλά επειδή ακούμε και καλά σχόλια, όταν έχεις πολλά καλά σχόλια και λίγα αρνητικά σχόλια, για ποιο λόγο να δώσει αξία στα αρνητικά και όχι στα θετικά.

Έτσι κι αλλιώς δεν θα αρέσεις ποτέ σε όλους. Εγώ δεν διαβάζω τα αρνητικά σχόλια, δηλαδή θα πρέπει να μου το πει κάποιος. Δεν θέλω να δηλητηριάσω τον ζαχαρόκοσμό μου”. 

 

Διάβασε ακόμα: MasterChef – Μαργαρίτα Νικολαΐδη: Το TLIFE σου δείχνει το μενού της για τους συντελεστές για τη “Σμύρνη μου αγαπημένη”

 

Για την περίοδο της καραντίνας και το πώς αξιοποίησε τον ελεύθερο χρόνο της.

“Στην αρχή της καραντίνας ο ελεύθερος χρόνος ήταν πολύ ωραίος, γιατί ξεκουράστηκα. Μετά συνειδητοποίησα πόσο πολύ μου λείπει η δουλειά και πόσο πολύ αγαπάω να παίζω. Οπότε, τώρα ξεκινώντας εδώ, δεν μπορούσε να υπάρχει καλύτερο ξεκίνημα.

Μέσα στην καραντίνα διάβασα, είδα πολλές ταινίες και σειρές, περπάτησα πολύ, ανακάλυψα τη γειτονιά μου, έφτιαξα λίγο το σπίτι μου. Δεν με πήρε από κάτω, αλλά είναι έτσι και ο χαρακτήρας μου, δεν είμαι πάρα πολύ εσωστρεφής. Αν κάτι με στενοχωρεί, θα σηκωθώ από το κρεβάτι και θα κάνω κάτι άλλο, αλλάζω τη σκέψη.

Όλοι έχουμε σκέψεις που μας αγχώνουν και μας στενοχωρούν. Περνάω δημιουργικά το χρόνο μου και προσπαθώ να ξεπεράσω αυτό που με απασχολεί παράλληλα”.

Η επόμενη ημέρα στο θέατρο, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

“Θέλω να πιστεύω ότι η επόμενη ημέρα στο θέατρο θα είναι μία ημέρα, που όποιος θα θέλει να παραβιάσει την αξιοπρέπεια κάποιου, θα του είναι πολύ πιο δύσκολο. Δεν ξέρω, αν ακούγομαι υπερβολικά αισιόδοξη.

Σίγουρα δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα, αλλά αυτή ήταν η σκέψη πίσω από όσα έγιναν, να κάνουμε τον χώρο όλων των επαγγελματιών, που είναι έρμαια κάποιων πιο ανώτερων στην ιεραρχία, πιο δυνατούς, να ακουστεί η φωνή τους”.

Υπάρχουν καλοκαιρινές διακοπές στο πρόγραμμα, μετά το τέλος των γυρισμάτων;

“Τέλη Αυγούστου θα κάνω διακοπές. Δεν το σκέφτομαι, πιστεύω ότι θα πάω. 17 Αυγούστου είναι το τελευταίο μου γύρισμα, να μην φύγω 18; Αλλά τώρα, επειδή είμαι στο mood ταινίας, δεν είμαι σε φάση να διοργανώσω τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου”. 

Λίγα λόγια για την παράσταση

H Φιλιώ Μπαλτατζή, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα.

Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο: Μιμή Ντενίση σε συνεργασία με τον Martin Sherman – Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο και θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση, Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης, Παραγωγός: Διονύσης Σαμιώτης, Executive Producers: Joseph Samaan, Μιμή Ντενίση. Πρωταγωνιστούν: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Γιάννης Βογιατζής, Κρατερός Κατσούλης, Burak Hakki, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση, Nathan Thomas, Γιάννης Εγγλέζος, Ταμίλλα Κουλίεβα, Ντίνα Μιχαηλίδου, Daphne Alexander, Νέδη Αντωνιάδου, Daniel Crossley, Duncan Skinner, Χρήστος Στέργιογλου, Κώστας Κορτίδης, Έφη Γούση, Fotina Papatheodorou.

Special guest stars: Vanessa Redgrave, Susan Hampshire και ο Rupert Graves. Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής. Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης. Production design: Ηλίας Λεδάκης, Μιχάλης Σαμιώτης, Γιάννης Παπαδόπουλος. Κοστούμια: Φωτεινή Δήμου. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιμή Ντενίση. Casting Director: Μάκης Γαζής. Ήχος : Νίκος Μπουγιούκος. Μακιγιάζ: Δήμητρα Γιατράκου. Hair stylist: Ιουλία Συγριμή. VFX: Αντώνης Κοτζιάς – Υafka. Line producer: Φένια Κοσοβίτσα. Associate producers: Martin Sherman, Νάνσυ Κοκολάκη. Μια παραγωγή της Tanweer Productions. Εκτέλεση Παραγωγής: Blonde. Διανομή: Tanweer Alliances

 

 

Read More

And More