Κατερίνα Γερονικολού: Η σύγκριση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και η απάντησή της

Κατερίνα Γερονικολού: Η σύγκριση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και η απάντησή της | tlife.gr

Το φθινόπωρο θα ανέβει και η θεατρική παράσταση «Χτυποκάρδια στο Θρανίο», στο θέατρο Ήβη, με την Κατερίνα Γερονικολού να κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο, εκείνον της έφηβης και σκανταλιάρας Λίζας Πετροβασίλη, η οποία ερωτεύεται το γιατρό που έρχεται να την εξετάσει στο σπίτι όταν προφασίζεται πως είναι άρρωστη για να μην πάει σχολείο. Η πρώτη φορά που ανέβηκε η συγκεκριμένη παράσταση ήταν το 1962 στο θέατρο Κοτοπούλη, με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

«Είναι κάτι που συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό με την εταιρεία Θεατρικές Σκηνές. Η πρόταση μου έγινε από το θεατρικό επιχειρηματία Γιάννη Κεντ, καθώς η παράσταση ήταν καθαρά μια δική του ιδέα. Στη συνέχεια έκανα δυο ραντεβού με τον Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος θα αναλάβει τη σκηνοθεσία. Ο ρόλος της Λίζας Πετροβασίλη είναι ένας ιδιαίτερος ρόλος, όχι μόνο γιατί τον έπαιξε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά γιατί είναι ένας ρόλος μιας έφηβης κοπέλας, που με την αθωότητα της ηλικίας της είναι πλημμυρισμένη από όνειρα και έρωτα για το γιατρό της» περιγράφει στο περιοδικό People, ενώ δηλώνει πανέτοιμη να δουλέψει σκληρά στο νέο της θεατρικό στοίχημα. «Είναι μια πρόκληση για μένα και συνάμα μια ευθύνη, καθώς η παράσταση δεν ανέβηκε ποτέ ξανά ύστερα από το 1962, οπότε αυτό από μόνο του σου δίνει το έναυσμα να δώσεις ό,τι έχεις καλλιτεχνικά».

Όσον αφορά το look, η Κατερίνα δεν θα βάψει τα μαλλιά της ξανθά, καθώς όπως λέει η ίδια χαρακτηριστικά «Αυτή ήταν η εμφάνιση της Αλίκης. Εμείς δεν θα προσεγγίσουμε την ταινία, αλλά το θεατρικό, που είναι βασισμένο στο κείμενο του Αλέκου Σακελλάριου και την ουσία του ρόλου της Λίζας Πετροβασίλη»

Είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις συγκρίσεις με τη Βουγιουκλάκη, αλλά και όλους εκείνους που την περιμένουν στη γωνία; «Έχω δύο όπλα: τη σκληρή δουλειά που θα κάνω ώστε το αποτέλεσμα να είναι άρτιο και τους συντελεστές με τους οποίους συνεργάζομαι. Οποιαδήποτε κριτική έρθει με καλή πρόθεση είμαι έτοιμη να τη δεχτώ» λέει με ειλικρίνεια.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.

READ more