Κατερίνα Γκαγκάκη: “Θα ‘ρθουν κάποιες μέρες που θα ξημερώνουν σκοτάδι. Βαριές, αφόρητες, τσιμεντένιες…”

Η Κατερίνα Γκαγκάκη, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα με την άσεμνη πράξη του 20χρονου φοιτητή στο ΑΠΘ στην εκπομπή “Μεσημέρι” με τον Γιώργο Λιάγκα, το απόγευμα της Τετάρτης υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις», η οποία έγινε δεκτή από τον Κώστα Μπακογιάννη.

Λίγες ώρες αργότερα, η Κατερίνα Γκαγκάκη έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και εξέφρασε τις σκέψεις της για όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες. Ειδικότερα, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία μιας σκοτεινής και φουρτουνιασμένης θάλασσας έγραψε:

“Advice to my younger self #60: Κοίτα να δεις λοιπόν πώς θα χουν τα πράγματα. Θα ρθουν κάποιες μέρες που θα ξημερώνουν σκοτάδι. Βαριές, αφόρητες, τσιμεντένιες. Μέρες, περίοδοι, στιγμές χωρίς κρατήματα, χειρολαβές και ασφάλεια. Κινούμενη άμμος οι σταθερές, κατακάθια καταιγίδας οι πεπατημένες. Θα τις ξέρεις, θα τις περιμένεις, θα καιροφυλαχτείς. Θα έχεις μάθει άλλωστε μέσα στα χρόνια να ερμηνεύεις τα σημάδια, να διαβάζεις τους οιωνούς, να ανασκουμπώνεσαι, να συγκεντρώνεσαι, να παραμονεύεις.

Θα έχεις μάθει. Ότι μόνο μόνη σου θα αποφασίζεις, μόνο πάνω σου θα ακουμπάς. Μόνο όταν το αξιολογείς η ίδια θα οπισθοχωρείς. Θα έχεις συνηθίσει. Να μετράς και να μετριέσαι. Να ξεχωρίζεις τους άξιους, τους διάφανους, τους δοτικούς, τους παρόντες. Στα έργα. Στο εδώ, όχι το όταν και το αν. Με τον καιρό θα καταλάβεις. Θα αναγνωρίσεις , θα παραδεχτείς. Ότι θα σαι απο αυτές. Που πεισμώνουν. Που επιταχύνουν λαβωμένες. Και θέλουν και διεκδικούν. Χωρίς πλάτες. Δεν ξεχνάνε, περιμένουν.

Που όταν τις πληγώνουν, δίκαια ή άδικα, φωνάζουν από μέσα τους. Πολύ, σπαραχτικά, άγρια. Βουβά. Και αντεπιτίθενται στο χρόνο τους. Μόνες. Με δύναμη, ορμή και πάγο. Με απόσταση και συνέπεια. Με στοιχεία, αλλά χωρίς απωθημένο. Με συναίσθημα προσώπου αλλά καμμία έκφραση ψυχής.
Το κατέκτησαν, το τελειοποίησαν. Κι εσύ”.

Read More

And More