Κατερίνα Ιωαννίδου: Αυτή είναι η εθελοντής πυροσβέστης που στο πρόσωπό της αποτυπώθηκε όλος ο πόνος των τελευταίων ημερών

Αναμφισβήτητα τα πρόσωπα των τελευταίων ημερών είναι οι πυροσβέστες αλλά και οι εθελοντές που ρίχνονται στη μάχη απέναντι στις φωτιές με κίνδυνο τη ζωή τους προκειμένου να σώσουν ότι μπορούν από τη μανία της πύρινης λαίλαπας που έχει ξεσπάσει.
Όλες αυτές τις ημέρες, οι εικόνες αυτών των ανθρώπων κάνουν τον γύρω του διαδικτύου. Εκείνες όμως που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν είναι οι εικόνες μιας εθελόντριας πυροσβέστριας που στο πρόσωπό της αποτυπώνεται όλος ο πόνος και η αγωνία των τελευταίων ημερών.

Η εθελόντρια αυτή δεν είναι άλλη από την Κατερίνα Ιωαννίδου που στο παρελθόν είχε ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης στην φωτιά που είχε ξεσπάσει στην Ανάβυσσο με τις φωτογραφίες από την προσπάθειά της και τότε να γίνονται γρήγορα viral.

Ποια είναι όμως η Κατερίνα Ιωαννίδου;

Η Κατερίνα Ιωαννίδου από τον Πειραιά, εργάζεται ως υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού και είναι εθελόντρια πυροσβέστης.

Ενεργοποιήθηκε στον εθελοντισμό από τα 15 της και τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή στις φωτιές στην Ηλεία το 2007, στο Μάτι το 2018, αλλά και στις πλημμύρες στην Εύβοια και στη Μάνδρα.

Mάλιστα στην περίπτωση της πυρκαγιάς στην Ανάβυσσο έχει αποκαλύψει πως δεν πίστευε ότι θα βγει ζωντανή από εκεί για αυτό και είχε πάρει τηλέφωνο τους γονείς της για να τους αποχαιρετήσει.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της είχε δηλώσει επίσης πως “κόλλησε” το μικρόβιο του εθελοντισμού από την παιδική της ηλικία, βλέποντας τον πατέρα και τη μητέρα της να τρέχουν και να βοηθούν τους συνανθρώπους τους στο σβήσιμο πυρκαγιών αλλά και στον απεγκλωβισμό ανθρώπων από πλημμύρες και σεισμούς χωρίς δεύτερη σκέψη.
Δες παρακάτω όσα είχε δηλώσει η Κατερίνα Ιωαννίδου σε συνέντευξή της.

Read More

And More