Μια σπουδαία στιγμή Sτον ελληνικό αθλητισμό χάρισε η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, η οποία ανέβηκε το βράδυ της Δευτέρας 24 Αυγούστου στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στους Μεσογειακούς Αγώνες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η 29χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ξίφος ασκήσεως, γράφοντας παράλληλα ιστορία, καθώς πρόκειται για το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ελληνικής ξιφασκίας σε Μεσογειακούς Αγώνες.
Στον μεγάλο τελικό, η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου βρέθηκε απέναντι στην Αιγύπτια Σάρα Αμρ Χόσνι, της οποίας επικράτησε με 15-13. Η Ελληνίδα ξιφομάχος μπήκε δυναμικά στον αγώνα, πήρε από νωρίς το προβάδισμα και κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο μέχρι τον τελευταίο πόντο, φτάνοντας σε μια ιστορική νίκη.

Η πορεία της προς την κορυφή ήταν εξίσου εντυπωσιακή. Στη φάση των «16» νίκησε την Κροάτισσα Ντόρια Μπλάζιτς με 15-13, ενώ στα προημιτελικά επικράτησε με 15-8 της Ιταλίδας Φραντσέσκα Παλούμπο. Στον ημιτελικό ξεπέρασε με 15-11 το εμπόδιο της Ισπανίδας Αριάδνα Τάκερ, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στον τελικό.
Στο πλευρό της σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία βρίσκεται η προπονήτριά της, Έλλη Τσολακίδου*, η οποία τη συνόδευσε και στην ελληνική αποστολή στους Μεσογειακούς Αγώνες.
Αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού, οι άνθρωποι της ελληνικής αποστολής έσπευσαν να πανηγυρίσουν μαζί της, σηκώνοντάς την στον αέρα, σε μια εικόνα που αποτύπωσε τον ενθουσιασμό για τη μεγάλη ελληνική επιτυχία.
Η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου έχει πίσω της μια μακρά διαδρομή στον πρωταθλητισμό. Έχει αναδειχθεί πολλές φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας, ενώ το 2016 είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αγωνιζόμενη επίσης στο ξίφος ασκήσεως.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
