Κατερίνα Λέχου: ”Δεν με πειράζει που χάνω τη νιότη μου”

Η Κατερίνα Λέχου που φέτος ερμηνέυει τον ρόλο της Μπλάνς στο θεατρικό έργο «Λεωφορείο ο Πόθος» μίλησε για τον γάμο της με τον Μάνο Στρατάκη, για την ηλικία της και για το επάγγελμα του ηθοποιού.

Η γοητευτική και κομψή ηθοποιός αποκάλυψε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΟΚ πως πάντα φοβόταν την Επίδαυρο κι ότι αρνήθηκε να παίξει όταν αποφοίτησε από τη σχολή γιατί θεωρούσε πως δεν είχε τα εφόδια. Ποτέ όμως δεν το μετάνιωσε.

/

Κάθε φορά που ερμηνεύει ένα νέο ρόλο, αγχώνεται και πάντα έχει το φόβο της έκθεσης και την αγωνία του αποτελέσματος. Η Κατερίνα Λέχου απαντά και στην ερώτηση αν την τρομάζει η σύγκριση με την Μελίνα Μερκούρη, η οποία έχει ενσαρκώσει και αυτή στο παρελθόν τον ρόλο της Μπλανς: «Τα κλασικά έργα έχουν την ομορφιά και την επικινδυνότητά τους. Μπορεί οποιοσδήποτε να με συγκρίνει. Ας με συγκρίνει».

Παραδέχτηκε μάλιστα ότι η δουλειά της, επηρέασε την καθημερινότητα με τον σύζυγο της, Μάνο Στρατάκη. «Δεν μιλιόμουν! Όμως γι’αυτά δεν είναι δύο άνθρωποι μαζί; Όταν είμαι γκρινιάρα και στενοχωρημένη, τότε πρέπει να νιώθω ότι ο άλλος είναι στο πλάι μου» δήλωσε.

/

Και ποια είναι η γνώμη της για τον γάμο; «Ο γάμος δεν είναι εύκολη ιστορία. Είναι συζυγία μαζί στον ίδιο ζυγό» ενώ συμπληρώνει πως δεν είχε ζήσει την έννοια της συντροφικότητας και ότι είναι πολύ σημαντική για αυτήν.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στο πόσο υπομονετικός είναι ο Μάνος μαζί της. «Η δουλειά του ηθοποιού είναι άστατη και περίεργη. Πρέπει ο σύζυγος να δίνει χώρο και να κατανοεί τα πράγματα. Έτσι είναι ο Μάνος».

Επίσης μίλησε και για τις δύο αδελφές και τα ανήψια της. «Είμαι δεμένη με τις αδελφές μου. Θυμάμαι όταν χτύπησα στην πρόβα, η μεγάλη μου αδελφή ήρθε πριν το ασθενοφόρο. Κι εγώ αντίστοιχα θα σπεύσω αν υπάρξει ανάγκη» δήλωσε, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό της ανεπαρκή και κακή θεία καθώς δεν έχει πολύ χρόνο να δει τα ανήψια της.

/

Γιατί η ίδια δεν έχει αποκτήσει μέχρι σήμερα παιδιά; «Θα είχα αγωνία αν θα ήμουν καλή μητέρα και όχι αν θα καταφέρω να μεγαλώσω ένα παιδί. Αν είχα έναν σύντροφο που με βοηθάει, θα τα κατάφερνα αλλά για άλλους λόγους δεν έγινε όπως έχω ξαναπεί».

Δεν την αγχώνει που χάνει τη νιότη της όπως λέει, την ενοχλεί περισσότερο που χάνει τις δυνάμεις της. Της αρέσει να γυμνάζεται και να νιώθει υγιής. Νιώθει ελκυστική και αυτό το εκλαμβάνει και από τον σύντροφό της το πρωί που την κοιτάζει και της λέει καλημέρα. Δεν της έχει γεννηθεί ακόμα η επιθυμία για να κάνει αισθητική επέμβαση αλλά ποτέ δεν λέει ποτέ.

Και τι εύχεται για το 2015; «Πάντα εύχομαι να μη με καταβάλλει τόσο αυτό που συμβαίνει γύρω μου. Εύχομαι να είμαι πιο αισιόδοξη και αν έχω τη δύναμη, να επηρεάζω εγώ το περιβάλλον μέσω της δουλειάς μου και όχι αυτό εμένα».

Read More

And More