Κατερίνα Λέχου: Η σχέση με τον σύζυγό της, το “Νησί” και ο ρόλος που ονειρεύεται να παίξει!

Η Κατερίνα Λέχου έχει κάθε λόγο να είναι περήφανη για όλα αυτά που έχει καταφέρει κατά τη διάρκεια της καριέρας της, αφού έχει πρωταγωνιστήσει στις μεγαλύτερες επιτυχίες και έχει συνεργαστεί με τα πιο γνωστά ονόματα του χώρου. Η όμορφη ηθοποιός έκανε αυτή τη σεζόν μια quest εμφάνιση στην σειρά του Ant1 “Πέτα τη Φριτέζα“, όμως γενικότερα απέχει τα τελευταία χρόνια από την τηλεόραση. Τώρα βρίσκεται σε πρόβες για την παράσταση “Το δικό μας σινεμά” που θα ανέβει το καλοκαίρι στο Άλσος.

Η Κατερίνα παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Real” και στον Βασίλη Μπουζιώτη και ήταν άκρως αποκαλυπτική.

Επέστρεψες από την Θεσσαλονίκη, όπου βρισκόσουν για τις παραστάσεις του θεατρικού “Δείπνου”. Δε σου γκρίνιαξε ο σύζυγός σου, Μάνος Στρατάκης, που έλειψες τόσο καιρό από κοντά του;

Με ρωτάς λες και δεν μας ξέρεις… Πρώτον, ο Μάνος δεν γκρίνιαξε γιατί ήξερε ότι βρισκόμουν εκεί για δουλειά και δεύτερον, γνωρίζει πολύ καλά πως είχα ανάγκη να πάρω μια ανάσα στην όμορφη αυτή πόλη. Η μοναχικότητα είναι ανάγκη μου και πάντα έβρισκα μια γωνιά να απομονωθώ. Το κάνω και στον γάμο μου κρατώντας χρόνο και χώρο για εμένα, κάτι που το κατανοεί και το σέβεται απόλυτα ο Μάνος. “Χωρίσαμε” για λίγες εβδομάδες λόγω των υποχρεώσεών μου, όμως μιλούσαμε πολύ.

Στην παράσταση “Το δικό μας σινεμά” εσύ τι ερμηνεύεις; Τι ρόλο έχεις σε αυτό;

Παίζω την πρώτη σύζυγο του ήρωα που υποδύεται ο Σπύρος Παπαδόπουλος, η οποία είναι πιο πολύ του θεάτρου και σνομπάρει το σινεμά. Εκείνος, αν και προέρχεται από το θέατρο, απορροφάται από το σινεμά, εκείνη απέχει από θέση και αυτό φτάνει να τους απομακρύνει και να τους χωρίσει, με αποτέλεσμα να γίνουν πολλές ανατροπές. Δεν κάνει να σου προδώσω στοιχεία. Να έχεις υπομονή μέχρι τις 7 Ιουνίου που θα γίνει η πρεμιέρα, που βιάζεσαι πάντα.

Υπάρχουν ρόλοι που ονειρεύεσαι να παίξεις;

Δεν ονειρεύομαι ρόλους, ονειρεύομαι αυτό που σου έλεγα πριν: ξεχωριστές συνεργασίες. Ωραία, θέλω, ας πούμε,να παίξω τη Μήδεια. Με ποιον και που είναι το θέμα. Δεν με αφορά να κάνω κάτι για το βιογραφικό μου, αλλά για να προχωρήσω μπροστά, μέσα από ζηλευτές συνεργασίες με ανθρώπους εμπνευσμένους. Δεν είχα ονειρευτεί να παίξω τη γυναίκα του Σόλνες, αλλά όταν ήρθε η πρόταση από τον Γρηγόρη και την Αθανασία. γοητεύτηκα με το σχέδιό τους. Θέλω να με κεντρίζει κάτι για να πω “ναι”.

Τι γίνεται με την τηλεόραση; Δεν σου λείπει;

Μου λείπει γιατί την αγαπώ, αλλά θα κάνω ξανά τηλεόραση όταν υπάρξουν κατάλληλες συνθήκες. Κάτι μου πρότειναν τελευταία  και χάρηκα γιατί επιτέλους δίνουν και πάλι σημασία στην μυθοπλασία, αλλά δεν μπόρεσα να πω το “ναι” έχοντας θεατρικό μαραθώνιο. Θέλω  να δίνομαι σε ότι κάνω και όχι να μοιράζομαι σε θέατρο και τηλεόραση. Αυτό έκανα πάντα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Και στο “Είσαι στο ταίρι μου” και στο “Ευτυχισμένοι μαζί” και στο “Νησί”.

Ήταν ξεχωριστή εμπειρία το “Νησί” έτσι;

Ξεχωριστή, ιδιαίτερη και ακριβή! Μακάρι να μου ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, αλλά και αν δεν γίνει δεν πειράζει. Ήμουν τυχερή που το έζησα. Ήταν σπουδαίοι οι συντελεστές, ήταν σπουδαία η ιστορία, ήταν σπουδαίο όλο.

Read More

And More